Storsejr til U21

25.08.2007 15:59

Spillet på andendivisionsholdet har været fint og til tider rigtig godt, men røde kort og skader har lagt en dæmper på begejstringen og holdets muligheder for at finde kampene.

Det skulle der laves om på i dag, og det var en flok meget viljefaste spillere, der gik på banen mod Brønshøj Boldklub, som indtil dagens kamp kunne kalde sig ubesejret i divisionen. Det kan de ikke her til aften, da de måtte se sig slået 5-1 af et angrebslystent hjemmehold på Brøndby Stadion.

Chancefyldt start

Dagens kamp var flyttet til SAS-ligamandskabets hjemmebane, da U-16 holdet havde lagt beslag på andetholdets normale spillested, Bane 2. De blå-gule havde ændret i startformationen, og spillede med både Ruben Bagger og Patrick Mortensen i front.

Der skulle ikke gå mere end 2 minutter før den første chance meldte sig. Brøndby IF's Jesper Christjansen trykkede af fra kanten af feltet, men bolden susede over mål. Det efterfølgende angreb gjorde Brønshøj kunststykket efter, dog med mere held. Målmand Tørnes havde ingen chance for at parere langskuddet, og gæsterne fik en drømmestart. 0-1 efter bare tre minutter.

Det var klart at Brønshøj Boldklub stod godt på banen, så Brøndby IF havde svært ved at spille sig igennem til afslutninger. Det fik træner Peer F. Hansen til at ændre formation til 4-3-3 efter 20 minutter, og det skulle vise sig at være en god ide. Efter ændringen blev de blå-gule klart spilstyrende og satte sig tungt på kampen.

Gode detaljer

Lukasz Cieslewicz havde lavet flere gode aktioner, og i det 30. minut brød han igennem i højre side, hvor han blev fældet bagfra. I stedet for at lægge den ind over på det efterfølgende frispark, blev bolden spillet på tværs af feltet, hvor Kristian Bo Andersen stod helt fri. Han hamrede bolden op i nettaget, og udligningen var en realitet.

Fire minutter før pauseteen lavede Cieslewicz endnu et godt indlæg, som fik lov til at passere til bagerste stolpe, hvor Niclas Rønne dirigerede bolden flot uden om målmanden. Brøndby IF kunne fortjent gå til pausen med en føring på 2-1.

Total Brøndbydominans

Anden halveg startede, hvor første slap med Brøndbypres over hele banen. I det 57. minut fik de blå-gule tilkendt et frispark lige uden for feltet, og Ruben Bagger blev sat til at eksekvere. Han takkede for tilliden og bragede bolden op i målhjørnet. 3-1 til Brøndby IF. Bare seks minutter efter fik Patrick Mortensen bolden i højre side af straffesparksfeltet, hvor han halvflugtede bolden mod mål. Han ramte dog bolden en anelse skævt, hvilket snød gæsternes målmand, og bolden sejlede i netmaskerne. 4-1 til Brøndby IF og kampen var reelt afgjort.

Kampens store spiller, Cieslewicz, viste endnu engang sine tekniske kvaliteter, og blev efter en god dribletur nedlagt i gæsternes straffesparksfelt. Han forrettede selv straffesparket, og placerede koldt bolden i venstre side af målet uden for målmandens rækkevidde.

Yderst tilfreds træner

Brøndbys træner var særdeles tilfreds, og fremhævede flere af spillerne efter kampen:

- Jesper (Christjansen, red.) gjorde en rigtigt god figur i dag. Han tager sig af alt det defensive, så Lukasz kan koncentrere sig om sine offensive kvaliteter, hvilket 'Luki' viser mange eksempler på i dag. Vi viser desuden, at vores boldomgang er blevet rigtig god. Vi er måske et af de mest boldsikre hold i 2. divisionen, funderer Peer F. Hansen.

At konditionstræningen har givet pote kommer, efter trænerens mening, til udtryk i den sidste halvdel af kampen:

- De sidste 20 minutter kører vi Brønshøj over. Vi viser overskud, og når vi ender med 11 mand på banen, så kan modstanderen tydeligvis ikke følge med, runder træneren sarkastisk af, med henvisning til de fire røde kort Brøndby IF har indkasseret i sæsonens første tre kampe.