Nederlag i Horsens

26.08.2007 19:42

Brøndby tabte søndag aften med 2-4 på udebane i Horsens. Kenneth Emil Petersen flugtede Horsens foran efter hjørne efter 14 minutter, og omkring den halve time blev det 2-0 ved Gilberto, der spillede et-to med Henrik Hansen.

Otte minutter før pausen reducerede Kasper Lorentzen direkte på hjørnespark, og minuttet efter pausen blev det 2-2, da Stefan Gislason via den ene stolpe scorede sit første mål for Brøndby på et flot langskud. Herefter pressede Brøndby på for sejren, men i stedet slap Rawez Lawan igennem og kunne gøre det til 3-2. 11 minutter før tid slog Gilberto med sit andet mål sejren fast til 4-2 efter indlæg fra venstre.

Tre nye

I forhold til AGF-kampen sidste uge var Martin Retov, Kasper Lorentzen og Chris Katongo med i stedet for de skadede Kim Daugaard og Morten Duncan Rasmussen, mens Peter Madsen fik en tur på bænken efter et hårdt kampprogram.

Retov viste god energi og formåede i store perioder også at fordele boldene godt rundt på banen i den ellers svære vind på et Forum Horsens Stadion under kraftig ombygning. Også Kasper Lorentzen viste lovende takter og spillede bedre end længe, mens Katongo kæmpede meget alene oppe foran med de to store Horsens-forsvarere.

Straks fra kampens start var det til at se, at de to Horsens-angribere Gilberto Macena og Rawez Lawan ville blive en udfording for Brøndbys midterforsvar. De små hurtige spillere forsøgte gang på gang at komme ud i løbedueller med Mark Howard og Per Nielsen. Det var i en af disse situationer, at Per Nielsen efter 13 minutter måtte give hjørne, hvor på Kenneth Emil Petersen efterfølgende kunne flugte bolden i mål efter muligvis også at have benyttet hænderne. Minuttet efter blev det 2-0 efter en lignende hjørnesparks-situation, men heldigvis vinkede liniedommeren denne gang for offside.

Efter 23 minutter kom kampens hidtil største Brøndby-chance, da Katongo blev spillet godt fri og egentlig også afsluttede fint nok, men Søren Jochumsen hev en superredning frem i den situation. Syv minutter senere havde den evigt farlige brasilianer Gilberto gjort det til 2-0 efter godt kombinationsspil med Henrik Hansen.

Lorentzen-scoring på hjørne

Ni minutter før pausen var det så Brøndbys tur til at være effektive, da Kasper Lorentzen slog et giftigt hjørne fra højre side og med hjælp fra vinden og måske også en Horsens-forsvarer sejlede bolden direkte i mål, og pludselig var Brøndby tilbage i kampen. Udligningen kunne være faldet allerede fire minutter før pausen, men Per Nielsen headede på overliggeren på Lorentzens indlæg.

I stedet kom udligningen i anden halvlegs første minut, hvor Stefan Gislason affyrede et af sine idag mange langskud. Bolden ramte stolpen og gik ind, og pludselig lignede det et Brøndby-comeback af de helt store.

På trods af fansenes imponerende opbakning, der på pressepladserne også blev rost af den spionerende Esbjerg-træner Troels Bech, var det som om, at Brøndby nu viste sig tilfredse med det ene point. Horsens var dog heller ikke farlige i den periode, men det blev de igen, da Mark Howard efter en time måtte udgå med noget der kunne være hans gamle knæskade, der er brudt op. Minuttet efter den skade var Rawez Lawan pludselig fri og scorede til 3-2 ud af det blå.

Så satsede Brøndby igen fremad, men i stedet slog Horsens kontra og med et indlæg fra venstre lagde dde bolden lige i hovedet på den fremstormende Gilberto, der på bagerste stolpe kunne heade bolden ind til 4-2.

Mod kampens slutning var den indskiftede Peter Madsen tæt på at heade en scoring til 3-4 ind, men den gik lige forbi. Også i den anden ende var det farligt, men Stephan Andersen viste gode reaktionsevner og blokerede Gilbertos afslutning med fødderne, og så kunne 4.830 tilskuere fordelt på den halvdel af stadion, der ikke var under ombygning, se kampen ende 4-2.