Uacceptabelt

23.04.2007 14:41

Brøndby IF's sikkerhedsansvarlige har her til formiddag gennemgået tv-billeder og fotomateriale fra gårsdagens udekamp på Vejle Stadion for at udpege de tilskuere på Brøndbyafsnittet som anstiftede og deltog i urolighederne i forbindelse med kampen.

- Det er meget få personer vi umiddelbart genkender fra kampene på Brøndby Stadion, men de få vi har identificeret, vil naturligvis få karantæne til alle Brøndby IF's kampe, fortæller sikkerhedschef Emil Bakkendorff.

 - Det vi desværre var vidne til i går, er en relativt ny trend i dansk fodbold. Her opsøger ballademagere, som ofte ikke har noget fastforankret klubtilhørsforhold, de stadions hvor sikkedsniveauet tillader at de kan lave ballade. Det er altså "professionelle ballademagere" hvor ønsket om at skabe uro er i fokus, og hvor det betyder relativt lidt hvem der rent faktisk spiller, uddyber Bakkendorff.

Fans

Det går desværre udover alle fodboldfans når ballademagerne melder sig på banen.

- Vores erfaringer fra samarbejdet med Københavns Vestegns Politi om afviklingen af kampene på Brøndby Stadion viser at politiets synlighed spiller en afgørende rolle for at dæmme op for disse ballademagere. Politiet skal være til stede på og omkring de stadions hvor er der risiko for at ballademagerne dukker op blander sig med almindelige fodboldtilskuere. Og samtidig skal hjemmeklubberne være sig deres ansvar bevidst og sikre sig at der et forsvarligt forhold mellem antallet af kontrollører og antallet af tilskuere.

- Der findes i dag et tæt samarbejde mellem DBU, klubberne og politiet der har til formål at bekæmpe ballademagerne i dansk fodbold. Politiets særlige fodbold-taskforce har et godt overblik over situationen, men både klubber og politi mangler stadig et afgørende værktøj, og her afventer vi især Folketingets arbejde med det såkaldte "hooligan-register", der vil sikre en langt mere effektiv håndhævelse af karantæner i dansk fodbold.

- Lad mig afslutningsvis gentage: De der laver ballade enten ude eller hjemme, får karantæne. Og det gælder uanset om de har set alle Brøndbykampe de seneste 10 år, eller om det er første gang de er til stede; de skal alle vide at den slags vil der blive slået hårdt ned på. Vi accepterer simpelthen ikke den slags opførsel.

Ekstra