Fantastisk detalje sikrede sejren

29.04.2007 20:00

Med en følt inderside-afslutning bag om støttebenet blev det dagens detalje der afgjorde SAS Liga-opgøret på Brøndby Stadion mellem Brøndby IF og Esbjerg fB.

Per Nielsen stod for den fremragende scoring til 2-1 fem minutter før tid, efter Esbjerg kort forinden var kommet på 1-1 ved Demba-Nyren.

Brøndbys Morten Duncan Rasmussen headede i slutningen af 1. halvleg Brøndby på 1-0 i et ikke alt for ophidsende opgør.

15.215 var vidner til en jævn kamp, med chancer til begge hold, og til sidst blev Nielsens flotte scoring afgørende.

Duncan på pletten

Efter sidste søndags 0-3 nederlag i Vejle var det nogle revanche-lystne Brøndby-spillere der løb på grønsværen i rundens sene kamp. Godt bakket op af størstedelen af de blå-gule supportere, fik Brøndby en lovende åbning på opgøret, med et par indlæg ved Marc Olsen og Martin Spelmann. Men kampen kom aldrig rigtig op i fart og intensitet.

Førstnævnte Marc Olsen var en af banens bedste spillere, og den vævre venstrebens tekniker lykkedes med mange af sine udfordringer. Især i 2. halvleg, hvor han tilmed også blev snydt for en friløber af de helt store. Linjedommeren vinkede fejlagtigt for offside.

I det 43. spilleminut sparkede Retov et indadskruet frispark ind i Esbjerg-feltet, hvor Duncan var stærkest i både fysik og hovedspil. Angriberen fik hårdt presset headet bolden i nettet, uden chance for Winde i Esbjergs mål.

Winde udmærkede sig kort efter ved at holde Chris Katongo fra måltavlen ved en stor dobbelt-chance.

Duncan

Forårets målsluger Duncan headede Brøndby foran.

Stephan og kaptajnen

I 2. halvleg var Esbjerg fortsat godt med i kampen, og havde også muligheder, men enten var afslutningerne uskarpe, stolpen i vejen eller også var Stephan Andersen redningsmand. Andersen havde bl.a. en flot fodparade på en stor Esbjerg-chance.

Mens Brøndby var lige ved og næsten i den anden ende, lykkedes det Esbjerg at udligne til 1-1 10 minutter før tid. En helt fri Demba-Nyren sparkede bolden under fremstormende Stephan Andersen. I kølvandet på den scoring tog kampen en afgørende drejning.

Esbjergs nyudnævnte anfører, det tidligere Brøndby-talent, Niki Zimling begik kort efteret frispark på Per Nielsen. Zimling blev vist ud efter advarsel nr. 2, måske en hård udvisning, men på det efterfølgende frispark blev kampen afgjort.

Retov spillede den hurtigt til Rytter ude i højresiden. Rytter lagde den første gang fladt ind i feltet, hvor Nielsen så fik bolden bag om støttebenet til 2-1 føring og tre point til tabellen. Dermed sikrede anføreren de tre point til Brøndby IF og de mange supportere der støttede de blå-gule i jagten på alle tre point.

Næste opgave for Køhlerts mandskab er næste søndag, i Farum, hvor FC Nordsjælland tager imod.