Duncan med suverænt bedste statistik

19.04.2007 11:46

Det kan godt være, at Brøndbys Morten Duncan Rasmussen ikke fører topscorerlisten i SAS Ligaen, men til gengæld er den unge bomber indehaver af ligaens suverænt bedste målsnit.

Duncans målsnit for SAS Ligaen i denne sæson lyder nemlig på imponerende 0,83, altså næsten et mål pr. kamp i gennemsnit. Den bedrift er der ingen af de øvrige målscorere på topscorerlisten der bare er i nærheden af. Tættest på kommer AaB's Rade Prica med et snit på 0,54.

- Som jeg har sagt det før, så koncentrerer jeg mig ikke om at havne øverst på topscorerlisten. Det handler først og fremmest om holdet, og jeg havde ikke scoret alle de mål hvis ikke holdkammeraterne havde fodret mig med gode bolde. Når du så siger 0,83 i snit må jeg så nok sige, at det ikke er en helt tosset statistik, smiler Duncan da han får forelagt de tørre facts.

Selvom Duncan var skadesplaget det meste af efteråret, har angriberen alligevel fundet vej til netmaskerne 10 gange i SAS Ligaen, i blot 12 kampe.

For Brøndby tæller truppen i øvrigt to spillere med højere målsnit end Duncan. Både Ruben Bagger og Jacob Berthelsen har scoret et mål i den ene SAS Liga-kamp de har spillet.

Listen over forårets topscorere toppes dog ikke af Duncan, der ellers har scoret syv mål i forårets kampe. Rade Prica overhalede med gårsdagens sene udligning mod Randers nemlig Duncan med et enkelt mål, nemlig otte for forårets kampe.

Statistik opgjort for spillere med mere end fem mål i SAS Ligaen denne sæson, pr. 19/4-07.

Duncan

10 mål i 12 kampe er klasse og ingen i SAS Ligaen er i nærheden af Duncans målsnit på 0,83 mål pr. kamp.