Fjerde kamp i tredje møde

20.09.2006 10:26

Når Brøndby IF og Brønshøj Boldklub onsdag aften krydser klinger i pokalturneringen, er det i alt tredje gang, de to klubber er parret, og de to første gange er det Brøndby, der er kommet bedst ud af det.

Første gang var i 1973, hvor Brøndbys mandskab dengang sikrede sig en 3-0 sejr på hjemmebane. Kampen efter stod AIA Århus i vejen og sendte Brøndby ud med et 1-3-nederlag.

Anden gang var i 1988, hvor det godt nok blev til et 0-1-nederlag i den første semifinale 7. april, men hvor Brøndby seks dage efter vendte det samlede billede med en 4-1-gevinst i returkampen. Brøndby var dermed klar til klubbens første pokalfinale, som et andet århusiansk mandskab, nemlig AGF, dog vandt med 2-1 efter forlænget spilletid.

Brøndby IF har i øvrigt så sent som 19. august i år stået over for Brønshøj. Det var dog de blå-gules andethold, der var modstanderen i 2. division øst. Den kamp vandt Brøndby med 3-2.

Produceret i samarbejde med netsuperligaen.dk.

Adam Eckersley

Adam Eckersley er tilbage i Brøndbys startopstilling, når Brønshøj er modstanderen i aftenens pokalkamp på Brøndby Stadion.