Brøndby kan udbygge stimen

16.09.2006 08:31

Når Brøndby IF søndag går ind til SAS Ligakampen mod Esbjerg, er det med en stærk statistik i ryggen. De blå-gule er således midt i en stime, der tæller syv møder med esbjergenserne på stribe uden nederlag. Brøndby ikke tabt til Esbjerg siden 14. marts 2004. Syv kampe ude og hjemme har givet tre sejre og fire uafgjorte siden da.

Esbjerg har kun besøgt Brøndby Stadion de seneste to sæsoner, og her har Brøndby formået at holde de vestjyske gæster helt fra fadet. Ikke alene har hjemmeholdet vundet begge gange. Målet er også blevet holdt rent, mens Brøndby-spillerne selv har nettet hele syv gange.

Mike Jensen kæmper om bolden mod Esbjerg i foråret.

Mike Jensen kæmper om bolden mod Esbjerg i foråret.

Tilbage i april måned lød sejren på 3-0, mens det i maj sidste år endte med en klokkeklar 4-0-triumf til Brøndby. Netop de 4-0 er Brøndbys største hjemmesejr over Esbjerg i Superligaen. På udebane er den endnu større: 26. august 2001 vandt Brøndby med 7-0 i Esbjerg Idrætspark.

Brøndby op mod målfarligt mandskab

Brøndby IF kommer søndag aften på den vanskelige opgave at sørge for, at SAS Ligaens mest scorende mandskab ikke kommer for meget på tavlen. Esbjerg har, ligesom AaB, scoret 16 gange i otte kampe, og her tegner tre spillere sig for 11 af målene. Såvel Jesper Bech som Njogu Demba-Nyrén har nettet fire gange, mens Martin Vingaard har scoret tre mål.

Brøndbys muligheder for at klare sig mod esbjergenserne er dog rigtig gode, idet de blå-gule faktisk har SAS Ligaens bedste forsvar - igen delt med AaB. Indtil videre er blot fem mål gået ind på Brøndby-defensiven.

Brøndbyforsvaret kommer på en hård opgave mod esbjergenserne.

Brøndbyforsvaret kommer på en hård opgave mod esbjergenserne.

Samtidig bør hjemmeholdet søndag aften have gode chancer for selv at komme på tavlen. Esbjerg har således været lidt gavmilde bagude og lukket 16 mål ind i deres otte opgør, og det kan kun Viborg (17 mål) og Vejle (22 mål) overgå.

Brøndby har fordelt sine 13 mål på ni forskellige spillere. Hos Esbjerg har syv spillere indtil videre fundet vej til netmaskerne.

Produceret i samarbejde med netsuperligaen.dk