Bedste liga-start kan tangeres

15.09.2006 12:25

Brøndby IF kan tangere sin egen klubrekord, hvis det søndag aften lykkes at besejre Esbjerg på Brøndby Stadion. I så fald vil klubben nemlig, ligesom sidste sæson, have vundet de fem første hjemmekampe i træk. Sidste sæson åbnede Brøndby med fem sejre på stribe, inden hjemmekampen mod F.C. København endte i remis. I denne sæson har de blå-gule indtil videre slået Vejle, FC Nordsjælland, AC Horsens og Viborg FF.

Brøndby IF slog Esbjerg i SAS Ligaen med 3-0 i foråret 2006.

I SAS Ligaen slog Brøndby IF Esbjerg med 3-0 i foråret 2006 på Brøndby Stadion.

Brøndby nærmest siddet på tronen, hvad angår resultater på hjemmebane de seneste sæsoner, og efter fire hjemmekampe, er klubben da også den eneste i SAS Ligaen, der har lutter sejre, mens både AaB, FC Nordsjælland og Randers FC har tre sejre og én uafgjort. FC Midtjylland har kun spillet to hjemmekampe, men er også indtil videre ubesejret på eget græs i denne sæson.

På udebane er der tre hold, der endnu ikke har tabt. Udover Brøndby er det FCK og OB. Samlet set har Brøndby dog SAS Ligaens eneste mandskab, der endnu ikke har tabt ? hverken ude eller hjemme.

Gode til at lægge fra land

Brøndby IF er gode til at åbne sæsonens møder med Esbjergs mandskab i SAS Ligaen. De to klubber har mødt hinanden i i alt seks sæsoner før denne, og Brøndby har endnu ikke tabt det første esbjergensiske møde i en sæson.

Den første kamp nogensinde mellem de to klubber blev spillet på Brøndby Stadion 15. august 1999, og her tog Brøndby hjemmesejren med cifrene 3-1. Siden da er det blevet til 7-0 i Esbjerg, 1-1 og 3-0 hjemme samt 2-2 og en 3-2-sejr på udebane.

Også på udebane kan der hentes 3 point.

Også på udebane kan der hentes 3 point.

Brøndby har oveni ikke lukket mål ind mod Esbjerg i over et år. Seneste Esbjerg-scoring mod de blå-gule faldt 31. juli sidste år, da Brøndby på ét mål af Mads Jørgensen og to af Kim Christensen vandt med 3-2. Siden da har Brøndby holdt nullet mod Esbjerg i 186 minutter i træk.

Hver af de seneste tre sæsoner, de to klubber har stået over for hinanden, har der været en 0-0-kamp. Alle tre gange har dog været i Esbjerg, så der er næsten garanti for mål søndag aften.

Produceret i samarbejde med netsuperligaen.dk