Retov svarer på fansenes spørgsmål

27.10.2006 09:08

I hele sidste uge kunne kunderne i Brøndby Shoppen stille spørgsmål til Brøndby-spillerne Martin Retov og Mark Howard. Det valgte rigtig mange Brøndby-fans at benytte sig af i skolernes efterårsferie.

brondby.com har valgt fem ud af de mange spørgsmål ud og stillet dem til de to spillere. I dag kan du læse Martin Retovs svar på fansenes spørgsmål. Mark Howards følger i morgen her på brondby.com.

Martin Retov

Martin Retov bragte Brøndby foran i midtugekampen mod AaB, men glemte ifølge ham selv én ting. Læs hvad længere nede på siden.

1. Hvem synes du er den bedste Brøndby-spiller i klubbens historie?

- Det er svært lige at tage én spiller ud, men i nyere tid vil jeg sige Thomas Kahlenberg. Ham har jeg selv spillet sammen med og han var allerede rigtig god da han spillede her. Han er blevet endnu bedre i Auxerre. Det kunne også være Michael Laudrup, selvom han spillede her mens jeg kun var et par år gammel. Historien har vist hvor stor han var, og det kunne være Michael ud fra det man hører og læser om i klubben. Hvis jeg er tvunget til at vælge én, bliver det nok ham. Selvom jeg aldrig så ham spille i Brøndby-trøjen, griner Martin Retov.

Spørgsmålet var stillet af Anders Horstmann, Hedehusene.

2. Hvordan er det at være professionel og kan man have et "normalt" liv?

- På mange måder lever vi et ganske almindeligt liv. Vi er jo mennesker ligesom alle andre, så vi gør også rent og vasker op. Forskellen er nok, at man kan blive genkendt på gaden, når man handler eller går en tur ned af Strøget. Folk kommer gerne over for at snakke og få autografer. En anden forskel er også, at vi også er på arbejde, hvor de fleste danskere holder fri. Og til hver kamp er vi til eksamen - der skal vi præstere.

- Som fodboldspiller skal man så huske at minde sig selv om, at man nu er hvor man altid har drømt om at være. Der er jo mange der gerne ville være i ens sko, så det handler også om at nyde de mange privilegier der er. Vi har jo ofte korte arbejdsdage, men arbejder så flere dage om året end de fleste. Alt i alt er der langt flere plusser og det er et drømmejob, mener han.

Spørgsmålet var stillet af Mikkel Grevy, Stenløse

3. Hvornår ser vi dig juble over en ny scoring som en påfugl og hvor stammer den jubelscene fra?

- Nu glemte jeg jo at juble på den måde i onsdags, hvor jeg scorede mod AaB. Der var jeg helt oppe at køre over vores gode start, så den missede jeg. Baggrunden for "påfugl-dansen" er, at jeg sammen med nogle fodboldkammerater (Henrik "Tømrer" Pedersen og Jacob Rasmussen) snakkede om jubelscener på en ferie. Vi var enige om, at der var for mange kedelige jubelscener, så vi fandt på den jubelscene. Jeg tror det var 2½ år siden, men Jacob har ikke scoret endnu. Det kan være vi skal finde på en ny jubelscene, smiler Retov.

Spørgsmål var stillet af Ryan Johnson, København Ø.

4. Hvad er dine sportslige ambitioner på kort og lang sigt?

- På det kortsigtede plan handler det om at få retten skuden op, så vi kommer på ret kurs igen. Det handler om at få point så vi kan komme op i tabellen. På længere sigt vil jeg gøre det godt og vinde flere Danmarksmesterskaber med Brøndby. Jeg har været her i en del år, men har slet ikke vundet nok mesterskaber, slår midtbanemotoren fast.

Spørgsmålet var stillet af Line Barsøe, Kolding.

5. Hvilken kamp har været din(e) bedste rent personligt?

- Umiddelbart tænker jeg tilbage på en udekamp mod Herfølge for et par sæsoner siden, hvor vi vandt og jeg scorede to mål - og endda brændte straffespark. Der spillede jeg godt, også selvom det måske var på en lidt billig baggrund. Ellers vil jeg sige de europæiske kampe mod Schalke og Español på Brøndby Stadion. Generelt har jeg haft en tendens til at spille gode kampe mod de store modstandere. Jeg kan godt li' at der er knald på og det store pres, slutter Retov i denne omgang.

Spørgsmålet var stillet af Kasper Nancke, Odense.

Nogle af de valgte spørgsmål er blevet stillet af flere, hvorfor der er trukket lod mellem dem. Tre af spørgsmålene har Martin Retov valgt ud som de bedste.

Martin Retov valgte spørgsmål nr. 1, 3 og 5 som de bedste. Vinderne får præmierne tilsendt.

Martin Retov

Martin Retov, en af Brøndbys bedste i onsdags, har svaret på fansenes spørgsmål.