Nederlag trods hurtig føring

25.10.2006 18:49

Selvom Martin Retov på straffespark bragte Brøndby foran tidligt i hjemmekampen mod AaB rakte det ikke til point. Gæsterne kom tilbage i kampen og løb med en overraskende 2-1 sejr.

Brøndby skulle have ført 2-0 efter en Martin Ericsson-scoring, men kampens dommer valgte uforståeligt at annullere scoringen. I stedet endte det med endnu et Brøndby-nederlag efter 1-1 ved pausen.

Brøndby ligger nu på 6. pladsen.

God start

Brøndby havde endnu engang ændret på startopstillingen, efter bl.a. Morten Rasmussen og Martin Retov var tilbage på holdet. Og hjemmeholdet fik en god start på opgøret, da Thomas Rasmussen fremtvang et straffespark efter fem minutters spil. Martin Retov tog ansvar og lagde den modsat af AaB-keeperen Jimmy Nielsen til 1-0 føring.

Jimmy Nielsen kom i fokus nogle minutter senere. Målmanden fejlbedømte en lang bold der hoppede over ham. Martin Ericsson havde fortsat sit løb forbi keeperen og han kunne let heade bolden i det tomme net til 2-0 føring.

Troede han. For mens Ericsson, holdkammeraterne og størstedelen af 13.621 tilskuere på Brøndby Stadion, valgte kampens dommer at annullere scoringen. Set fra tribunen en fejlkendelse af de historisk store.

Og i stedet for to-måls føring til Brøndby, fik gæsterne efter en halv time udlignet ved Jeppe Curth, der først headede på Ankergren og siden hen fulgte op på returbolden til pausestilling på 1-1.

Straffet på straffe

Der var i perioder spillemæssig fremgang at spore i forhold til de seneste kampe. Martin Ericsson, Hannes Sigurdsson og Thomas Rasmussen var blot nogle af de Brøndby-spillere, der kom frem til afslutninger.

AaB derimod trak sig langt tilbage på banen og levede på farlige kontrastød. Og gæsterne kendte deres besøgstid. Brøndby mistede bolden i venstre forsvarsside. AaB satte fart og fik et straffespark begået af Asbjørn Sennels. Rasmus Würtz scorede sikkert efter en times spil.

Brøndby forsøgte at presse på, til sidst med lange bolde, men de mange indlæg og småspillet foran boksen, blev aldrig rigtig farlig for AaB-defensiven.

Gæsterne holdt stand resten af kampen og kunne glæde sig over en højest overraskende AaB-sejr, mens Brøndby endnu engang måtte forlade en fodboldbane uden point.