Hærværk og fodbold uforeneligt

02.10.2006 10:03

40.463 festklædte tilskuere fra begge lejre var i går med at skabe en flot ramme om årets første New Firm-opgør mellem F.C. København og Brøndby IF i Parken.

Desværre demonstrerede en flok ballademagere på Brøndby IF's fanafsnit efter kampen en mere trist side af dansk fodbolds udvikling, da der blev udøvet hærværk på sæderne i afsnittet. Brøndby IF beklager dybt dette over for F.C. København og de mange Brøndbyfans i fanafsnittet som intet havde med dette at gøre.

- Det ser desværre ud til at være en generel udvikling i dansk fodbold at ballademagere, som tilsyneladende er uden for pædagogisk rækkevidde, ser hærværk som en naturlig del af fodboldoplevelsen. Også på Brøndby Stadion oplever vi denne udvikling i opgørene mod F.C. København - med op til hundrede ødelagte sæder efter hver kamp samt skader på toiletfaciliteter m.v. i det gæstende holds afsnit når kampens resultat går fansene imod.

- Vi ønsker selvklart at bekæmpe denne udvikling og er derfor i løbende dialog med fans og politiet, således at vi kan sætte effektivt ind mod de mennesker som ødelægger så meget for størstedelen af fansene i dansk fodbold. Hvis den slags folk tror de støtter deres respektive klubber på nogen måde, må jeg desværre sige at de tager alvorligt fejl, fortæller adm. direktør Per Bjerregaard.

Sigurdsson

Hannes Sigurdsson deltog i den festlige kamp, der desværre blev skæmmet af opførslen hos et mindretal af tilskuerne.

Brøndby IF er i løbende dialog med Brøndby Support, der som Brøndby IF's officielle fanklub tager skarpt afstand fra hærvæk og vold, om hvordan denne udviking i dansk fodbold bedst muligt imødegås.