Fortsat ingen sejr i Jylland

21.10.2006 18:47

Brøndby IF er fortsat uden sejr i Jylland i sæsonens SAS Liga. Det står klart efter at lørdagens kamp på udebane mod AC Horsens sluttede 0-0, og dermed har Brøndby IF spillet uafgjort i sæsonens første fire jyske udekampe.

Thomas Rytter var tilbage på højre back-pladsen efter at have været ude med sygdom i onsdagens kamp på Brøndby Stadion mod Silkeborg. Også Martin Spelmann var tilbage på holdet i stedet for Thomas Rasmussen som havde karantæne. Holdet stillede i en 4-4-2 opstilling med en diamant på midten og med Hannes Sigurdsson og Giovanni Rector på toppen.

Blot fem minuter inde i kampen fik Martin Ericsson et vrid i anklen og måtte behandles uden for banen, han kom dog hurtigt på benene igen og forsynede som halvlegen skred frem, bl.a. Hannes Sigurdsson med flere gode afleveringer som ikke altid blev behandlet helt efter fortjeneste.

1. halvleg blev aldrig den store spillemæssige oplevelse, men bød på flere perioder med kontrolleret opspil fra de blå-gules side der bl.a. resulterede i et par hovedstødsforsøg fra Hannes Sigurdsson og Giovanni Rector. Hjemmeholdet derimod levede primært på kontraforsøg som dog ikke satte Brøndbyforsvaret på de helt store prøver.

Mere action 

2. halvleg var kun ét minut gammel da Horsens fik kampens indtil da største chance. Steffen Ernemann trykkede af fra kanten af feltet, men Ankergren klarede flot det flade skud som sad helt ude ved den ene opstander. Også Brøndbyspillerne virkede mere skarpe fra halvlegens start. I det 49. minut sendte Marcus Lantz bolden i dybden til Hannes Sigurdsson. Den lange islænding rykkede mod mål og kom trods en hård markering til en afslutning som dog ramte Horsens-keeper Søren Jochumsen på skulderen.

I 55. minut fik Horsens bolden i nettet, men Niels Lodberg var offside. I samme minut afløste Mike Jensen, der i den forløbne uge scorede tre mål mod Finland i U19 landsholdets EM-kvalifikation, Giovanni Rector på den ene af de to angrebspladser i 4-2-2 opstillingen. Minuttet senere sendte Martin Ericsson et frækt frispark ind i Horsens-feltet, men Horsens' Mads Rieper var vågen og fik headet væk.

Tre store muligheder

I det 60. minut blev der for alvor fyret op under afslutningerne. Først sendte Martin Ericsson et hjørenspark ind i det lille felt. Bolden blev reddet til et nyt hjørespark som Kim Daugaard satte hovedet og headede bolden på overliggeren. Sekunder senere vandt Per Nielsen sin direkte duel med Mads Rieper, men den afgørende Brøndbyfod manglede. Og til sidst var det Marcus Lantz som udefra forsøgte sig med et fladt skud.

Et kvarter senere snød Lantz, der op gennem 2. halvleg var begyndt at fylde mere på banen, to Horsens-spillere og lagde bolden til rette for Asjørn Sennels der forsøgte sig med et blødt skud som dog gik over både Søren Jochumsen og Horsens-målet. Samtidig begyndte en tung regn af falde over græsset, hvilket ikke gjorde de spillemæssige forhold bedre for de hold.

Før dommer Nicolai Vollquarts fløjtede kampen af, lykkedes det atter Horsens at få bolden i mål, men denne gang blev scoringen underkendt pga. frispark. Hannes Sigurdsson fik kampens sidste blå-gule forsøg som igen blev reddet af Søren Jochumsen i Horsens-målet. Dermed avancerer Brøndby IF én plads - til femtepladsen i SAS Ligaen - forud for søndagens resterende program.