Første nederlag i SAS Ligaen

01.10.2006 17:29

Brøndby spillede med kun 10 mand i mere end en time efter udvisning af Mark Howard, da de blå-gule spillere løb ind i sæsonens første SAS Liga-nederlag i denne sæson. F.C. København vandt opgøret 1-0 i Parken.

Det var en underholdende affære, som Brøndby havde stor ære af. Især mens holdet endnu var fuldtallige stod der Brøndby på rigtig meget efter en lovende start. I den anden ende havde Casper Ankergren også sit at se til, så de 40.463 tilskuere fik fuld valuta for pengene.

Hos Brøndby markerede Martin Spelmann sig som den helt store profil på den centrale midtbane, hvor han især i 1. halvleg kom ud som den store i duellerne med FCK-kaptajn Tobias Linderoth.

Ikke alt blev fordelt

Brøndby startede kampen godt, med kombinationer over højrekanten, hvor Kildentoft og Lorentzen blev assisteret godt af Ericsson og Spelmann. Mens Brøndbys spil gav muligheder til bl.a. hårdtarbejdende Sigurdsson i front, var det primært Marcus Allbäck der kom frem til FCK's chancer i 1. halvleg.

Brøndbys gode start blev afløst af en afgørende situation. Mark Howard, der tidligere havde fået et gult kort for at trille bolden væk efter et dømt frispark, satsede meget i en tackling midt på banen. Der blev dømt frispark og englænderen fik sit andet gule kort i situationen og dermed rødt kort.

Ikke at man kan indvende så meget mod netop den udvisning, men set over hele kampen, var der ikke helt samme konsekvens med advarslerne i alle situationer. Især Martin Spelmann og Martin Ericsson fremtvang frispark som burde have kostet advarsler.

Stabilt forsvar

Med FCK i overtal var der lagt op til et tungt pres mod Brøndbys mål, men det kom kun i perioder. Og de fleste gange efter dødbolde, der tydeligt var FCK's stærkeste våben. I åbent spil blev forsvaret ikke overspillet flere gange, og de gange FCK'erne slap igennem, blev der enten afsluttet på Ankergren eller uden om målrammen.

Den ellers målløse angriber Fredrik Berglund havde dog hovedet skruet rigtig på, da han tæt foran mål headede en ripost i kassen efter et Oscar Wendt-stolpeskud på indersiden af stolpen i starten af 2. halvleg.

Flere mål kom der ikke, men Thomas Rasmussen havde mod slutningen af kampen en god skudmulighed, men FCK-keeper Jesper Christiansen fik pareret den forbi stolpen.

Dermed løb Brøndby ind i sæsonens første SAS Liga-nederlag efter en stime på ni kampe som ubesejrede. Forude venter i første omgang en landsholdspause, inden FC Midtjylland gæster Brøndby Stadion den 15. oktober.