Første hjemmebanenederlag

15.10.2006 19:58

Brøndby led søndag aften sit første hjemmebanenederlag i denne sæson, da det blev til et nederlag på 1-3 mod FC Midtjylland, der allerede ved pausen førte med 2-0.

Såvel Marcus Lantz som Thomas Rytter var tilbage i startopstillingen for Brøndby efter deres skadespauser. Den islandske angriber Hannes Sigurdsson scorede sit første hjemmebanemål, da han otte minutter før tid reducerede til 1-3 på hovedstød.

Nede ved pausen

Brøndby startede kampen godt, men efter fem minutters spil tog veloplagte FC Midtjylland teten. Og det var ikke helt ufortjent, at Magnus Troest efter 20 minutter kunne flugte et frispark i mål fra kort afstand. Og blot otte minutter senere udnyttede FCM endnu en stor blunder i forsvaret, da angriberen Frank Kristensen udplacerede Casper Ankergren efter en friløber.

Og gæsterne kunne såmænd godt have øget til 3-0 ved et par gode chancer, men pausestillingen blev ved de 0-2. Og det var ikke tilfredsstillende for de 17.492 tilskuere på Brøndby Stadion, der så Thomas Rasmussen's stolpeskud som den største Brøndby-chance.

Sigurdsson på hovedet

Brøndbys spil blev ikke markant bedre efter pausen, dog med periodevis positive momenter, men FC Midtjylland-spillerne lurede hele tiden på giftige kontrastød. Og det var faktisk gæsterne der pressede bedst på for endnu en scoring.

Frank Kristensen ramte overliggeren, men det var nu Mikkel Thygesen der drejede bolden i mål, da Simon Poulsen trak til baglinjen for derefter at lægge den ind foran mål.

Nede 0-3 forsøgte Brøndby at lægge et pres med mange folk fremme, men Brøndby fandt kun vejen til nettet en enkelt gang. Thomas Rasmussen sparkede hjørnespark som Hannes Sigurdsson headede i mål med stor kraft. Det var islændingens første mål på hjemmebane.

Men Brøndby var aldrig i nærheden af sejren og med 1-3 løb Meulensteens mandskab ind i sæsonens første hjemmebanenederlag.

Allerede på onsdag kan de blå-gule dog revanchere nederlaget, når Silkeborg IF gæster Brøndby Stadion.