Efterårets tilskuere

24.10.2006 14:59

Når Brøndby IF i morgen aften kl. 18 møder AaB på Brøndby Stadion er der mulighed for at vaske både et dårligt sportsligt og tilskuermæssigt resultat af tavlen. 1-1 og blot 7.757 tilskuere er ikke hverdagskost på Brøndby Stadion. Men ser man på seneste kamp mod morgendagens modstander, er håb om både sejr og et fem-cifret tilskuertal.

Den 8. april 2006 var 14.354 tilskuere nemlig mødt op på Brøndby Stadion og så hjemmeholdet sikre sig en 4-3 sejr bl.a. på mål af Martin Ericsson og Joseph Elanga.

De fem første kampe i denne sæson er set af 69.670 tilskuere, hvilket giver et gennemsnit på 13.935. Sidste år var status efter fem kampe et gennemsnit på 12.864 tilskuere, et tal som efter næste hjemmebanerunde steg til 15.436 i kraft af de 28.298 som overværede årets første nyklassiker mellem Brøndby IF og F.C. København.

Jubel på Faxe Tribunen efter nok en Brøndbyscoring.

Jubel på Faxe Tribunen efter nok en Brøndbyscoring mod AaB.

I år blev sjette hjemmebanekamp "kun" set af 17.492 tilskuere, hvilket før kampen mod Silkeborg gav et gennemsnit på 14.527. Efter denne kamp er snittet nu 13.650.

- Vi er selvfølgelig skuffede over det lave tilskuertal mod Silkeborg sidste onsdag, men vi må også erkende at en række faktorer talte imod et "normalt" tilskuertal: Det var efterårsferie, det var en midtugekamp, og hjemmebanenederlaget runden forinden havde bestemt ikke gjort god reklame for kampen. Vi var samtidig i en situation hvor kampen, som jo oprindeligt skulle have været spillet i september, først sent var blevet endeligt fastlagt. Og vi ved traditionelt at usikkerhed omkring dato og tidspunkt især koster marginaltilskuere.

- Vejret var heller ikke noget skrive hjem om; det kan vi dog ikke ændre på, men vi kan mærke på interessen at sidste uge var den undtagelse, der bekræftede reglen om et flot tilskuertal på Brøndby Stadion også dette efterår, fortæller kommunikations- og marketingchef Thomas Lue Lytzen.

Tjek tilskuertal i SAS Ligaen