Syvende OB-møde i pokalen

07.11.2006 08:46

Når OB og Brøndby IF onsdag aften går på græsset på Fionia Park i DBU's landspokalturnering, er det syvende gang de to klubber møder hinanden i turneringen. Dermed er OB én af de klubber, Brøndby har mødt flest gange, og før onsdagens kamp fører Brøndby statistikken mod fynboerne.

De foregående seks pokalkampe mod OB har således givet Brøndby IF fire sejre, én uafgjort og blot ét nederlag. Første gang de to klubber stod over for hinanden, var 6. oktober 1993, hvor Brøndby sikrede sejr en 2-1-sejr på hjemmebane og dermed en plads i kvartfinalen mod AaB.

I foråret 1996 mødtes OB og Brøndby i semifinalerne, og efter 1-0 på Brøndby Stadion 11. april, opnåede de blå-gule 1-1 i Odense, og pladsen i finalen, som godt nok blev tabt til AGF, var sikret.

17. marts 1999 slog Brøndby OB med 3-1 på udebane i kvartfinalen, inden AB blev stopklods i semifinalen. 24. oktober 2001 fik OB den hidtil eneste pokalsejr over Brøndby med 4-2 på Brøndby Stadion, mens det 6. november året efter - altså for næsten præcis fire år siden - blev til revanche for Brøndby, der sejrede 5-3 efter straffesparkskonkurrence.

Produceret i samarbejde med netsuperligaen.dk.

Adam Eckersley

Adam Eckersley i aktion i det seneste indbyrdes opgør mod OB.