Pokalexit

08.11.2006 20:58

En sen straffesparksscoring af Chris Sørensen sendte Brøndby IF ud af årets pokalturnering, da OB på Fionia Park vandt pokaldysten med 1-0 foran 5020 tilskuere.

De så Brøndby kontrollere 1. halvleg spillemæssigt uden at skabe de helt store chancer, mens 2. halvleg bød på mest OB-spil. Mod slutningen af kampen havde Mike Jensen en god mulighed for at bringe Brøndby foran, men afslutningen sad lige på OB-keeper Aren Onyszko.

Minuttet efter faldt Rajko Lekic i Brøndby-feltet og det takserede kampens dommer til straffespark til hjemmeholdet. Det udnyttede Chris Sørensen sikkert og med blot få minutter tilbage af opgøret, formåede Brøndby ikke at fremtvinge forlænget spilletid. Dermed blev 4. runde endestationen i DBU's pokalturnering.

Mike Jensen spillede hele kampen for de blå-gule

Mike Jensen spillede hele kampen for de blå-gule.

Klart overtag

Brøndby kom godt ud til kampen med fornuftigt pasningsspil. Og i store perioder af 1. halvleg var det gæsterne der styrede bevivenhederne. Dog uden at bryde rigtig igennem OB's meget kompakte defensiv med to kæder foran OB-feltet. Martin Ericsson var lige ved og næsten et par gange, bl.a. ved at få tacklet Onyszko.

I den anden ende levede OB på kontraangrebene og var farlige  ved bl.a. den tidligere Brøndby-spiller Johan Absalonsen. Efter en ikke alt for ophidsende halvleg gik de to hold til pause, mens regnen fortsat regnede ned over Fionia Park.

Straffesparket som blev afgørende for kampen - sat ind af OB's Chris Sørensen.

Presset tilbage

Brøndby kom ikke helt så godt ind i 2. halvleg som i 1. halvleg, og det gav OB'erne mere plads i offensiven. Og det var hjemmeholdet der kom frem til flest chancer, men heldet var med Brøndby et par gange.

Thomas Rytter, en af Brøndbys bedste i dag, reddede bolden på stregen efter Ankergren gik fejl af et indlæg, mens OB også havde en kæmpe hovedstødsmulighed ved bagerste stolpe.

I den anden ende var indskiftede Marc Olsen bl.a. tæt på med et højrebensspark, men bolden blev reddet til hjørne. Og det var netop efter et hjørne, at Mike Jensen fik Brøndbys største chance. I fri position ved det lille felt sparkede han lige på Onyszko, der kunne bokse den over mål.

I stedet var det altså OB der fremtvang straffespark, som Chris Sørensen udnyttede. Ærgerligt for Brøndbyholdet, der igen viste nogle af de rigtige takter. Dog uden at true OB for alvor.