Nederlag i Parken

05.11.2006 19:54

Brøndby tabte søndag aften sæsonens anden udgave af den københavnske ny-klassiker mod F.C. København med 1-3 efter 0-1 ved pausen.

Brøndby lagde fint ud uden at være prangende rent offensivt, men det var FCK heller ikke og pludselig var kampen 20 minutter gammel uden der var sket det helt store.

Så begyndte kampen at åbne lidt op, og efter 27 minutter kunne den formstærke svensker Marcus Allbäck bringe hjemmeholdet foran, da han fik bolden i medløb og fladt udplacerede Casper Ankergren i Brøndby-målet.

Resten af halvlegen skete der ikke store og FCK spillede bolden rundt i de bagerste rækker, mens regnen silede ned over Parkens grønsvær, der blev mere og mere mudret.

Spilletid til de unge

Fra anden halvlegs start var det som om at Brøndby prøvede at vise lidt offensivt. Thomas Rasmussen, der i dagens anledning spillede central angriber, var tæt på at slippe fri i dybden, men bolden sjuttede fra ham. 18-årige Mike Jensen forsøgte at skære ind i banen og fyre af, men Jesper Christiansen fik reddet.

I stedet slog FCK til i den anden ende og endnu engang var det Marcus Allbäck, der var skurken. Efter 64 minutter kunne han således chippe bolden over en fremstormende Casper Ankergren og københavnerne førte 2-0.

Nu gik det pludselig stærkt og der var optræk til smæk, da indskiftede Martin Bergvold 20 minutter før tid gjorde det til 3-0, men så kom Henrik Kildentoft på banen for Brøndby.

På sin første boldberøring headede han et frispark fra Martin Ericsson i nettet og Brøndby var for en stund tilbage i kampen. Målet viste sig imidlertid kun at have kosmetisk betydning, da FCK derefter trak tempoet ud af kampen og kørte sejren hjem.

Hos Brøndby måtte såvel Stefan Schmidt som Thomas Rytter forlade banen med skader. Det vides dog endnu ikke hvor alvorlige de er.

I forvejen stillede Brøndby med et meget reservespækket hold. 20-årige Marc Olsen spillede således sin første ligakamp fra start, mens 18-årige Mike Jensen fik fuld spilletid i sin første kamp mod F.C. København.