Mike: Vise jeg duer til noget

10.11.2006 10:36

Da Brøndby søndag mødte F.C. København i Parken var det første gang nogensinde, at det 18-årige stortalent Mike Jensen var med fra start i en kamp i SAS Ligaen. Som højre fløj fik han enkelte gange vist prøver på det talent, der har fået talent-træner Tom Køhlert til at udpege Mike til det største Brøndby-talent siden Thomas Kahlenberg. 

Hvad betød det, at det lige var mod FCK?

- Det var så bare omgivelserne, der var større, men det var sjovt at være med, selvom det selvfølgelig var en svær opgave. Det var en fed oplevelse.

Hvordan var det at spille hele kampen?

- Kampen blev spillet i et meget højt tempo og også højere end jeg har prøvet før. Alligevel synes jeg ikke, at jeg gik død. Jeg var tæt på at få krampe i de sidste to minutter, men formmæssigt klaret jeg det fint nok. Jeg blev ikke løbet over ende, men blev selvfølgelig godt matchet af gode spillere.

Mike Jensen over for FCK's William Kvist i Parken.

Mike Jensen over for FCK's William Kvist i Parken.

Klø på

Nu gælder det Silkeborg i morgen, hvordan ser du frem mod den kamp?

- Det er en kamp, vi skal vinde. Hvis jeg starter inde, bliver det første kamp, vi vinder, hvor jeg starter inde. Det ville være fedt, hvis det sker, men det gælder om at være god til træning i ugens løb. Vi er nødt til at klø på, for det er altså bare en kamp, vi skal vinde.

Du har aldrig mødt dem før, men hvad er dit indtryk af holdet?

- Det er et hold i ruiner i øjeblikket, og vi skal simpelthen banke dem ud af banen og hente tre point lige meget hvad. Selvfølgelig har de mange gode spillere, og de kan godt spille godt, men de har ikke tur i den i øjeblikket.

I UEFA Cup-kval'en scorede Mike Jensen det første mål i 4-0 sejren over Flora Tallinn på hjemmebane.

I UEFA Cup-kval'en scorede Mike Jensen det første mål i 4-0 sejren over Flora Tallinn på hjemmebane.

Nu er det jo bundhold i SAS Ligaen, hvordan vil du sammenligne deres niveau med et hold fra 2. division?

- Der er Silkeborg klasser bedre stadigvæk. Fodbold er en stor sport i Danmark, og der er mange fodboldspillere, men der er altså mange spillere i anden division, der er i ekstrem dårlig form. Du kan selvfølgelig også være heldig at møde en spiller, der er god som for eksempel Gilberto for et halvt år siden. Så var der ham og måske en til på holdet, der var gode, men så heller ikke flere. Niveauet i SAS Ligaen er meget højere.

Så dem, der mener, at andetholdet kunne begå sig i ligaen, har ikke ret?

- Det ved jeg ikke, om man kan sige, for på vores andethold er der jo mange gode. Men om de kunne begå sig i SAS Ligaen, er nok tvivlsomt. Jeg tror godt, de kunne spille i 1. division.

Hvilke mål satte du dig før efterårssæsonen?

- Jeg ville have så meget tid som muligt og have chancen til at bevise, hvad jeg kan. Det har jeg så også fået lidt nu. Jeg har selvfølgelig ikke forventet at spille mig i startopstillingen på det første halve år. Det har hverken jeg eller andre forventet. Mit mål har været at komme ind engang imellem og gøre en forskel og vise, at jeg dur til noget.

Hvilke mål vil du så sætte for 2007?
 
- Om et år skal jeg i hvert fald gerne være i startopstillingen.

Du kan læse resten af det store interview med Mike Jensen i Kampmagasinet i morgen til kampen mod Silkeborg. Kampmagasinet koster kun 20 kr. og byder desuden på spillerinterview, signeret plakat, skæve vinkler og statistik.