Brøndby deltager ikke i BT's avis-gimmick

03.11.2006 08:00

Dagbladet BT ved dets sportsredaktør Peter Brüchmann har i længere tid kørt en kampagne mod den måde såvel den sportslige som den forretningsmæssige ledelse i Brøndby IF forvalter sine opgaver på.

Vi har i virksomhedens ledelse intet mod at blive kritiseret - heller ikke af BT. Men når det sker i form af en kampagne, der er så usaglig, at sportsredaktøren selv - i sin egen artikel i går - betegner den som "lidt avis-gimmick" med "et element af provokation" - ja, så må vi sige fra. 

Lige såvel som BT's sportsredaktør har suveræn ret til at forvalte sit ansvar som journalist, har vi suveræn ret til at forvalte vores ansvar som ledelse i en fodboldklub og en børsnoteret virksomhed. I den sammenhæng prioriterer vi ansvaret overfor de mennesker, der knokler for at skabe bedre resultater på grønsværen og i forretningen. Og så tager vi hensynet til vores forpligtelse som seriøs, børsnoteret virksomhed med ansvar overfor investorer og fondsbørs-etik så seriøst, at vi ikke deltager i en useriøst "aktion", som bladet også selv kalder det.

Derfor vil vi ikke medvirke i BT's "gimmick".

Vi synes at en række af artiklernes udfald mod navngivne personer i klubben er letkøbte, usaglige og i en sproglig form, der grænser til det uanstændige. Vi synes også, at det grænser til det fornærmende overfor BT's læsere at opfordre dem til at medvirke i, hvad der præsenteres som en seriøs "aktion", men som redaktøren siden hen erkender kun er "lidt avis-gimmick".

Vi vil som hidtil være åbne og ærlige i vores kommunikation - også overfor BT. Blot ikke i ovennævnte sammenhæng. 

Vi lægger ikke skjul på, at den nuværende sportslige situation er utilfredsstillende. Vi har naturligvis fuld gang i den strategi, der skal sikre, at Brøndby IF igen er at finde i den absolutte top. Men den holder vi foreløbig for os selv af - forhåbentlig - let forståelige årsager.

Nu fokuserer vi på den næste fodboldkamp. Og den næste. Ikke på, hvad BT's sportsredaktør tænker, tror og skriver.

På ledelsens vegne

Per Bjerregaard