3-1 sejr over Hammarby

30.11.2006 20:20

Brøndby hentede den anden sejr ud af to mulige, da svenske Hammarby blev besejret for anden gang indenfor en uge. David Williams førte an i 3-1 sejren med to scoringer, mens hans angrebsmakker Hannes Sigurdsson stod for det sidste.

4966 tilskuere så Royal League-kampen på Brøndby Stadion og de var vidner til en fin kamp med godt spil i perioder og flest chancer til Brøndby.

Morten Rasmussen strålede

Cheftræner René Meulensteen havde i sin klumme i kampmagasinet skrevet om, at det kunne være en fordel at spille med to mand i front for at lægge mere pres omkring boksen. Og med Hannes Sigurdsson tilbage til at spille den ene plads ved siden af stortalentet David Williams så det fornuftigt ud på papiret.

Og inden stadionuret havde rundet 1 minut havde den ene frontangriber David Williams bragt Brøndby foran 1-0, på et stort målmandskiks. Williams afsluttede fra 20 meters afstand, lige på keeperen, men svenskernes målmand tabte bolden i eget net.

I det hele taget var det opløftende at se Brøndby-spillerne i aktion. Tændte, motiverede, bevægelige og med god energi. Der var flot pasningsspil hen over midtbanen og de to angribere var flittige til at tilbyde sig i opspillet.

En af Brøndbys bedste i dag var Morten Rasmussen, der normalt spiller i forsvaret. I dag var han rykket frem på den defensive midtbane og han løste opgaven fremragende. Hele tiden spilbar, sikker i sine afleveringer og med stor disciplin i sit spil. Og så var hans glidende og kompromisløse tacklinger til et rent 13-tal.

Fra sin position på midtbanen, med Retov, Spelmann og Ericsson foran sig, kunne han se australske David Williams score lige inden pausefløjtet til 2-0, da han flot headede et endnu flottere indlæg fra Elanga i kassen.

Sigurdsson på tavlen

Brøndby var skarpe i starten og slutningen af 1. halvleg og var det såmænd også i starten af 2. halvleg. Der var kun spillet små fem minutter før Hannes Sigurdsson, der var tilbage efter nogle ugers skadespause, havde fået bolden over stregen. Islændingen fik chancen efter et godt Morten Rasmussen-hovedstød, som keeperen reddede ud for Sigurdssons fødder. I to omgange fik 25'eren bolden i kassen.

Hvor 1. halvleg var klart domineret af Brøndby, blev der vist mere fra Hammarbys side efter pausen. Et par gode indlæg førte til et par halve chancer til svenskerne, mens Brøndby også havde muligheder i den anden ende. Spelmann var bl.a. i fri position, men han mistede balancen i skudøjeblikket.

Brøndbys backs holdt god bredde i spillet i dag, med Henrik Kildentoft som et stort aktiv på højrebacken. Sikker på bolden og med fornuft og omtanke kom han godt med i offensiven. Han stod for flere indlæg, hvor et fladt til Retov var farligt. Retov havde også senere et godt skud og spillede en fin kamp.

Det var dog Hammarby der kom på tavlen for sidste gang i kampen, da indskiftede Tello flugtede bolden i mål ved bagerste stolpe, efter et højt indlæg fra Hammarbys venstrekant.

Med sejren har Brøndby nu maksimum point for to spillede kampe og har nu tanket godt selvtillid inden næste uges to Royal League-opgør mod Lillestrøm.

Den første spilles i Norge på torsdag, mens Brøndby Stadion lægger græs til "returopgøret" næste søndag, Brøndbys sidste kamp i 2006.