Stort nederlag

01.03.2006 15:14

Det var alt andet end opløftende, da Brøndby IF i dag spillede mod Viasat Sport Divisionsholdet Herfølge i en sidste træningskamp inden pokalbraget mod F.C. København på søndag. Brøndby IF tabte kampen 3-1.

Kim Daugaard reducerede til 1-3 små 10 minutter før tid på et flot frisparksmål, men det hjalp lige lidt for et uinspireret Brøndby-mandskab.

Ingen indenfor rammen

Selvom Brøndby IF måtte undvære flere stamspillere, var startopstillingen alligevel tilpas stærk. I midterforsvaret skulle Morten Rasmussen fra U-20 holdet have spillet sin chance, men han måtte melde afbud med en skade. Han fik en forstrækning i baglåret på det sidste skudforsøg under gårsdagens skudtræning.

I stedet var der plads til holdkammeraten Patrick Bentsen i midterforsvaret. Ved siden af ham gjorde Dan Anton Johansen det ganske fornuftigt. Martin Retov lå foran Stefan Schmidt og Kim Daugaard på den centrale midtbane, mens Martin Ericsson for anden kamp i træk lå ude på højrekanten.

Der skulle gå omkring 30 minutter før Brøndby rigtig fik fart i opspillet, bl.a. med hurtige sideskift, men indlæggene og afslutningerne truede aldrig den tidligere Brøndby-keeper Morten Cramer i Herfølge-målet.

På det tidspunkt var Herfølge allerede kommet foran 1-0, efter et kontraangreb der efter indlæg fra højrekanten, gav en Herfølge-spiller en helt åben målchance midt for Zazas mål.

Hos Herfølge fik den spillende assistenttræner Auri Skarbalius, der skiftede fra Brøndby før jul, fuld spilletid i midterforsvaret, og både før og efter kampen, fik han hilst på de tidligere holdkammerater.

Brøndby havde bolden rigtig meget i kampens første 45 minutter, men Herfølge kæmpede bravt med 10 mand tæt pakket foran eget felt og de blå-gule (Brøndby) fandt aldrig rytmen på en ellers fin kunststofbane i Værløse.

Bananen pyntede

Fem udskiftninger i pausen og et skift til 4-4-2 fik ikke den ønskedeeffekt, i hvert fald ikke før til sidst i kampen, hvor Brøndby pressede en smule på med en lille håndfuld gode afslutninger. Det var også i den fase Kim Daugaard fik scoret med et smukt frispark, den berømte Daugaard-banan, men på det tidspunkt førte Herfølge 3-0.

2-0 scoringen blev sat ind på straffespark i starten af 2. halvleg, mens 3-0 målet, en afslutning efter indlæg fra Brøndbys venstre side, blev sparket under Ankergren 20 minutter før tid.

Med nederlaget til Herfølge, er Brøndby nu uden sejr i de seneste tre kampe. På søndag gæster F.C. København Brøndby Stadion i pokalkvartfinalen, en passende kamp at komme tilbage på sejrsporet...