Revanche!

26.03.2006 13:41

Brøndby IF fik i dén grad revanche mod Silkeborg i dag på Brøndby Stadion i dag. Med en særdeles velspillende Thomas Rasmussen som drivkraft vandt de blå-gule 3-1 over silkeborgenserne. Dermed viste Brøndbyspillerne at sidste lørdags SAS Liga-nederlag på udebane blot var en enlig svale.

Silkeborg var ganske naturligt ovenpå efter den overraskende sejr, men en helt anden kamp ventede på Brøndbys hjemmebane hvor de blå-gule ikke har tabt en SAS Liga-kamp i næsten et år. Brøndby stillede med fuldt hold, med Martin Retov tilbage efter skadespause, og viste fra kampens start at holdet var tændt på vise hjemmepublikummet at kun en sejr ville være acceptabelt.

Elmander har bragt Brøndby i front 1-0.

En anden kamp

Michael Laudrups tropper startede som lyn og torden, med angreb efter angreb mod Silkeborgs mål, og det hårde pres gav pote allerede efter 11 minutter. En offensivt spillende Joseph Elanga trykkede af fra fløjen, skuddet tog stolpen og sprang i spil igen foran målfeltet hvor Johan Elmander dukkede op og scorede uden chance for David Preece i Silkeborgmålet. Målet var bare et startsignal til et endnu hårdere pres fra hjemmeholdet, hvilket pressede dagens gæster helt tilbage på banen. En verden til forskel fra sidste weekends kamp; Silkeborg kom ganske enkelt ikke frem til en eneste chance i den første halve time.

Bedste Silkeborg forøg i halvlegen var en frispilning til den farlige islænding Sveinsson, men hans forsøg røg langt over mål. I angrebet forsøgte Thomas Rytter at tackle den fremstormende islænding, og faldt så uheldigt at han måtte lade sig udskifte med et skadet knæ. Det sidste kvarter af halvlegen fladt Brøndby længere tilbage på banen, hvilket gav mere plads til Silkeborg, som dog ikke kom helt frem til åbne chancer mod et godt spillende Brøndby forsvar.

Kim Christensen i duel om bolden.

The Rasmussen show

Det tog hjemmeholdet godt ti minutter af 2. halvleg inden holdet fandt på plads igen og fik gang i det offensive spil, men de store chancer blev det ikke til før Thomas Rasmussen efter et kvarter fik kæmpet sig til en fri position i feltet hvor han blev nedlagt. Klokkeklart straffe til Brøndby, ville mange måske mene.

Som kampen skred frem, virkede det som om Brøndby mest af alt koncentrede sig om at forsvare føringen, og overlod mere initiativ til Silkeborg. En tilfældig chance opstod da Joseph Elanga skulle sparke en rimelig harmløs bold væk og missede, hvorefter Silkeborgs Alkhag kunne score bag Karim Zaza.

Thomas Rasmussen jubler over sin scoring til 2-1.

Målet var i den grad det der skulle til for at sætte Brøndby i gang igen, og i særdeleshed Thomas Rasmussen. Blot fem minutter efter udligningen havde den hurtige fløj nettet to gange; det sidste mål på en fantastisk frispilning fra Marcus Lantz.

Med ti minutter igen fortsatte de blå-gule presset, men Silkeborg var knækket på baggrund af de to mål. Mere blev det dog ikke til, og med den fortjente sejr fik Brøndby revanchen og førstepladsen i SAS Ligaen, et point foran F.C. København der dog har en kamp mindre da deres kamp mod FC Nordsjælland blev aflyst.