Nederlag til Silkeborg

18.03.2006 09:57

Brøndbyspillerne formåede her til eftermiddag ikke at følge op på 3-0 sejren over FCK i sidste spillerunde i SAS Ligaen. Spillet kom kun momentvis op i de vanlige blå-gule omdrejninger, og det gav plads til at et fornuftigt spillende Silkeborg-mandskab kunne sikre sig en 2-0 sejr på "hjemmebane" på Viborg Stadion.

Brøndby IF stillede med samme hold som i søndags dog med undtagelse af Martin Retov der måtte stå over med en forvredet ankel. I stedet var rutinerede Kim Daugaard på banen fra start, og han var med til sætte de blå-gule godt i gang fra start. Allerede i løbet af de første minutter fik Per Nielsen & Co.  sat et par gode angreb i gang, men Silkeborg viste også hurtigt at det midtjyske hold ikke ville stille sig med alle mand i forsvaret.

Kim Christensen startede - lige som mod FCK - i front.

God start

En af de store profiler fra i søndags, Thomas Rasmussen fik fra start et par rigtigt gode chancer i kampens indledning, men uden at omsætte dem til mål. Silkeborg stillede op med et par tidligere Brøndbyspillere, bl.a.  Dennis Flinta der på flotteste vis fik lagt op til kampens første scoring. Efter et hurtige førstegangsafleveringer omkring et rimeligt passivt Brøndbyforsvar lagde den unge spiller bolden til rette for islændingen Sveinsson der uden de store problemer sparkede bolden ind bag Karim Zaza i Brøndbymålet.

Noget af en kold spand vand i hovedet på Brøndby spillerne 12 minutter inde i kampen efter en fornuftig start. Efter målet virkede det ikke rigtigt som om Brøndby kunne få gang i det gode spil igen, og alt for meget spil løb ud i sandet. Opspillet var ofte ret omstændigt, og det var nemt for et godt spillende Silkeborghold at forsvare sig.

Stillingen holdt til kort før pausen, hvor manglende opmærksomhed i Brøndbyforsvaret åbnede for endnu en stor chance til Silkeborgs nyindkøbte islænding. På et forlænget hjørnepark bragte Sveinsson sit hold foran 2-0 og gav dermed Brøndbyspillerne en masse at tale om i pausen.

I 2. halvleg blev Elanga skiftet ud til fordel for Johan Absalonsen, og resten af kampen blev spillet med et 3-mandsforsvar.

Masser boldbesiddelse, ingen mål

2. halvleg blev sparket lige så livligt i gang som første, og Brøndbyholdet viste at der nu kun var én vej: mod Silkeborgmålet. Med et massivt pres omkring midtbanen blev Silkeborg nødt til at trække sig længere tilbage på banen, men de store chancer fik Brøndby ikke tilspillet sig. Dette tog cheftræner Laudrup konsekvensen af, og skiftede Joseph Elanga ud til fordel for Johan Absalonsen. Med tre mand i forsvaret var der ikke plads til fejl, men derimod kunne den ekstra ressource give den fornødne åbning i Silkeborgforsvaret.

Indskiftningen øgede presset mod Silkeborg betragteligt, og der var i perioder mest af alt, tale om en belejring af de rødblusedes mål. Silkeborg fortsatte dog ufortrødent deres kamp for det, der mere og mere begyndte at ligne en af de større overraskelser. I slutfasen kom Per Nielsen også frem i angrebet, men lige meget hjalp det. Brøndby IF måtte indkassere et nederlag på en dag hvor spillet ikke ville lykkes, og hvor Silkeborg spillede en flot kamp. Og trods den massive boldbesiddelse blev sæsonens blot fjerde nederlag i SAS Ligaen dermed en realitet.

I 2. halvleg gav Lantz plads til Stefan Schmidt.