Komfortabel sejr over F.C. København

12.03.2006 19:32

Det blev en herlig fodboldfest, da Brøndby IF indledte forårets SAS Liga med en komfortabel 3-0 sejr over arvefjenderne F.C. København.

Thomas Rasmussen, Martin Ericsson og Martin Retov var målscorerne i en fuld fortjent sejr, der blev grundlagt på en fantastisk holdpræstation. Mange af de blå-gule spillede rigtig stærkt.

Brøndbyjubel

Martin Ericsson headede Brøndby på sikker vinderkurs i 3-0 triumfen over F.C. København.

Defensiven pillede FCK fra hinanden

26.018 tilskuere så en tempofyldt topkamp komme godt i gang, med store tilfældige chancer i begge ender. Først var det Thomas Rytter, der spillede fremragende, der var lige ved at lave selvmål, mens Johan Elmander i den anden ende fik en stor skudmulighed.

Trond Andersen var tilbage i midterforsvaret efter sin to ugers skadespause, og han spillede en rigtig god kamp. Han og Per Nielsen vandt langt de fleste nærkampe mod de ellers kropsstærke FCK-angribere, og sammen med føromtalte Rytter og sikre Joseph Elanga, stod Brøndby-defensiven rigtig stærkt kampen igennem. Og ja, så stod Karim Zaza sikkert igen, med flere gode redninger.

Der skulle dog gå 26 minutter før kampen fik den første scoring. Kim Christensen, der spillede en meget fin kamp helt i front, kom højere end Michael Gravgaard. Bolden blev snittet ind mod mål hvor Thomas Rasmussen havde fortsat sit løb, og med en flot (og svær) helflugter fik han bolden ind bag Jesper Christiansen.

Thomas Rasmussen

Thomas Rasmussen scorede et fremragende mål midtvejs i 1. halvleg.

Dominans

Mens 1-0 føringen i pausen alt i alt var fortjent, var der decideret klasseforskel i 2. halvleg. Brøndby sad tungt på opgøret, og spillet, mens F.C. Københavns spil med lange bolde op til angriberne, faldt helt fra hinanden.

På den defensive midtbane var Lantz en kriger der vandt nærkampe og sugede bolde til sig, mens Thomas Rasmussen på venstrekanten spillede en fremragende kamp. Han var som altid solid defensiv, og i offensiven havde han mange flotte aktioner, bl.a. nogle lange løb med bold og en stor dobbelt chance, som Kamper dog efterfølgende brændte.

Rasmussen var også oplægger til 2-0 målet, som Martin Ericsson fik headet i mål med et flyvende hovedstød kort inde i 2. halvleg, efter en hjørnesparks-kombination. Det var Ericssons første mål for Brøndby og 10'eren faldt godt ind i det gode pasningsspil i dag.

Midtvejs i 2. halvleg blev sejret slået fast. FCK fik i første omgang et tyndt frispark på egen banehalvdel. Det blev taget hurtigst, men Silberbauer kiksede afleveringen uden for feltet, og det opfangede Martin Retov hurtigt. Han sparkede første gang og den trillede i mål via indersiden af stolpen.

Et helt utroligt mål og et godt billede på kampen, der blev den helt store oplevelse foran et tændt Brøndby Stadion. 3-0 sejren var fortjent og giver en god portion selvtillid inden næste opgave; udekamp på lørdag mod Silkeborg IF.

Martin Ericsson

Martin Ericsson sagde tak for kampen til de mange Brøndby-fans der skabte en nærmest magisk stemning.