Første double i næsten syv år

24.03.2006 08:44

Det er en temmelig usædvanlig runde, der er i vente, når SAS Ligaen atter ruller den kommende weekend. Runden er, bortset fra at der er byttet om på hjemme- og udehold, en tro kopi af 22. runde. For Brøndbys vedkommende skal man næsten syv år tilbage i tiden for at finde den seneste "double", hvor de blå-gule mødte det samme hold i to kampe i træk i SAS Ligaen.

Brøndby IF indledte sæsonen 2005/06 med en 2-0 sejr over Silkeborg på Brøndby Stadion.

Dengang var de to opgør dog i hver sin sæson og adskilt af en sommerferie. 16. juni 1999 rundede Brøndby sæsonen af ved at vinde med hele 6-2 på udebane mod Lyngby i en kamp, hvor Ebbe Sand scorede fire mål. Og da sæsonen efter blev sat i gang 38 dage senere, 24. juli 1999, åbnede Brøndby ved at slå selv samme Lyngby på Brøndby Stadion med cifrene 1-0. Her blev Ruben Bagger matchvinder 10 minutter inde i anden halvleg for øjnene af 9.114 tilskuere.

I sidste sæson mødte Brøndby dog Randers FC med blot 20 dages mellemrum, og begge kampe endte med 2-0 til de blå-gule. Men indimellem de to opgør lå en 2-1-sejr på hjemmebane over OB. I denne sæson mødte Brøndby SønderjyskE to gange inden for 37 dage. Mellem de to kampe var der fire opgør mod henholdsvis Horsens, FCK, OB og Viborg.