Elmander sendte Brøndby IF videre

05.03.2006 19:32

Johan Elmander blev matchvinder i sin første hjemmekamp siden 30. november 2005, da han i den forlængede spilletid sendte Brøndby IF videre i pokalturneringen - og F.C. København ud.

Elmander scorede pokalkvartfinalens enlige mål på et fantastisk frispark foran 14.059 tilskuere, der bl.a. så FCK få to udvisninger i kampens ordinære spilletid.

Med sejren fik Brøndby udlignet til 1-1 i den anden af tre arvefjendeopgør indenfor en måneds tid. Det tredie og sidste opgør spilles på søndag i SAS Liga forårspremieren på Brøndby Stadion.

Johan Elmander jubel

Johan Elmander hamrede Brøndby IF videre i pokalturneringen.

Zaza med klasse

Kampen var ingen stor spillemæssigt oplevelse, men fight var der masser af på den sand-belagte græsplæne. Masser af nærkampe, hovedstødsdueller og tacklinger satte præg på spillet, der aldrig fik lov at blive rigtig poleret.

Ind i mellem formåede Brøndby dog at få gang i kombinationerne. En af dem gav Martin Ericsson chancen i første halvleg efter fornemt opspil med bl.a. to hælafleveringer.

Karim Zaza var foretrukket i Brøndby-målet og han gjorde i hvert fald sit til, at pladsen skal være hans her i foråret. Zaza havde mange gode redninger i kampen, og havde det ikke været for ham, havde gæsterne nok fundet frem til netmaskerne mere end den ene gang, offside-dømte Marcus Allbäck passerede Zaza.

Plus til Rytter

Morten Duncan Rasmussen var ikke blevet klar til kampen, så Johan Elmander spillede helt på top i sit Brøndby Stadion-comeback.

Udover Zaza var Thomas Rytter en af Brøndbys bedste. Han spillede en rigtig god kamp på højrebacken, og flere gange brød han FCK's spil langt oppe på banen med veltimede tacklinger.

Også Marcus Lantz markerede sig flot på midtbanen, med konsekvent og forudseende defensivt arbejde. Han klarede nærkampene mod FCK's motorrum rigtig flot.

Powerplay

Kampen blev aldrig en underholdende affære, men alligevel var der masser af nerve og dramatik på banen. I 2. halvleg fik FCK, der havde gode målchancer i første halvleg, først vist anfører Tobias Linderoth ud for det andet gule kort, begået mod Thomas Rasmussen i en Brøndby-kontra.

Nogle minutter senere måtte indskiftede Razak Pimpong gå samme lange vej ud af banen, efter han uden hensyn stemplede Rytter hårdt på knæet. Resultatet var direkte rødt kort.

Med to mand i overtal overtog Brøndby styringen, og al spillet. De helt store målchancer udeblev dog, selvom der blev presset godt på. Indlæggene havde dog ikke den nødvendige skarphed, dog med undtagelse af det Retov sendte ind over til indskiftede Johan Absalonsen, der helflugtede bolden lige over mål med "det kolde højre".

Forløsning

Ingen mål i den ordinære spilletid og forude ventede forlænget spilletid. Chancer var der nok af, men sparpheden manglede hos bl.a. Absalonsen, Lantz og Retov, der dog var uheldig med at ramme stolpen på en god afslutning.

Skarphed var der til gengæld over Johan Elmanders frisparksmål, et smukt udført frispark fra ca. 25 meter der blev dirigeret op i det ene målhjørne.

Selvom FCK trods to mand i undertal, lykkedes med at presse en smule på til sidst, var sejren nu alligevel sikker. Brøndby IF sendte for andet år i træk F.C. København ud af pokalturneringen, og for femte gang i alt.

Forude venter to semifinaleopgør, men inden da forårspremieren i SAS Ligaen nu på søndag - mod F.C. København, der må undvære de to udviste spillere i aftenens kamp.