Premieresejr i Viasat Cup

18.05.2006 20:41

Danmark nåede ikke til VM-slutrunden, men fodbolden skulle ikke ligge stille af den grund. Derfor tog Viasat Cup i sin form. Og her til aften spillede Brøndby IF premierekamp i den nye sommerturnering.

SønderjyskE blev besejret 1-0, og dermed fik Brøndbyspillerne revanche for søndagens SAS Liga-nederlag der brød Brøndbys flotte hjemmebanestatistik som ubesejret i mere end ét år i liga- og pokalsammenhæng.

SønderjyskE lagde aggressivt ud, men efter kort tid overtog de blå-gule kontrollen med spillet. Da stadionuret havde passeret 30 minutter, havde Brøndby allerede haft to forsøg på træværket. Kim Daugaard lagde ud med et fantastisk frispark der tog trekant-sammenføjningen, og nogle minutter efter var det Mads Jørgensen, der måtte se sit forsøg prelle af mod stolpen. Det blev til nok en afslutning på målrammen, men ingen scoringer i 1. halvleg.

Avdic på pletten

I 2. halvleg fortsatte Brøndbyspillerne takterne fra de første 45 minutter og styrede kampen i alle kæder. SønderjyskE stod langt tilbage på banen og virkede generelt meget ufarlige. Som tiden dog gik, forsøgte hjemmeholdet at komme længere frem på banen for at blande sig i løjerne, dog uden på nogen måde at blive farlige.

Trods flere gode chancer skulle vi dog helt frem til det 70. minut før bolden kom i mål, og ganske fortjent var det Brøndby IF der endeligt fik udbytte af de mange chancer, og minsandten om det ikke blev den 17-årige Denni Avdic der krydrede sin første optræden på førsteholdet med et mål. Efter et hjørnespark med efterfølgende klumpspil kom Avdic højst og bragt fortjent Brøndby foran.

SønderjyskE skulle dermed længere frem på banen i håbet om at få point, men der skulle en tilfældig Brøndby fod til, før SønderjyskE kom frem til det der skulle ende med at blive den første og eneste chance i kampen, men Martin Spelmann reddede på stregen. Og således fik Brøndby IF en god start på den nye sommerturnering.