Nederlag i Viasat Cup

25.05.2006 14:59

Med et hjemmebanenederlag på 1-3 til Esbjerg ligner det et kvartfinale-farvel til Brøndby i årets sommerturnering, Viasat Cup. VM, EM og skader gav Brøndby-lejren mulighed for at give spilletid til en meget ung offensiv, men man kunne ellers stille med et rimeligt rutineret hold. Det var bare ikke nok mod et Esbjerghold, der åbenlyst var mere opsat på sejr end hjemmeholdet.

Opstilling:

Casper Ankergren

T. Rytter - A. Sennels - M. Rasmussen - J Elanga

K. Daugaard - M. Ericsson - M. Retov

M. Arlofelt - D. Avdic - M. Olsen

Gæsterne startede kampen i et langt højere gear end dagens værter, og allerede efter 5 minutter lå bolden bag Casper Ankergren. Det skete efter et kiks i offside-fælden, hvorefter en helt fri Martin Vingaard koldt spillede skråt bagud til en lige så åben Demba Nyrén, der ikke havde problemer med at score. Allerede 2 minutter senere havde Esbjerg endnu en kvalificeret afslutning, men denne gang reddede Ankergren flot, og det skulle blive den første af flere gode indgreb af den store målmand.

De første 15 minutter var gæsternes, men herefter begyndte Brøndby-spillerne at investere mere fremad, og der kom form over angrebsspillet. Hverken boldbesiddelse eller indlæg førte dog til det store, og der var stadig plads til Esbjergs rutinerede front-duo, når bolden blev slået langt. De gulblusedes returløb foregik ikke i et vanvittigt højt tempo, men da Casper Ankergren diskede op med flere gode redninger, bibeholdt hjemmeholdet muligheden for udligning.

Det var da også tæt på, da Martin Retov efter et flot angreb med hurtigt pasningsspil langs græsset i højre side kanonerede bolden fladt på modsatte stolpe. Desværre ramte returen det eneste sted, hvor der ikke stod en Brøndby-angriber klar til at følge op, og dermed holdt stillingen 0-1 til pausen.

Gode offensive takter

I pausen skiftede Michael Laudrup 20-årige Mikkel Jensen ind på højrekanten i stedet for en ellers godt kæmpende Martin Arlofelt, og selvom Esbjerg indledte anden halvleg med en enkelt afslutning udefra, var det et mere aggressivt indstillet Brøndbyhold, der satte sig højere på modstanderen fra anden halvlegs start.

Efter 12 minutter havde Marc Olsen en kvalificeret afslutning fra feltets kant og 2 minutter senere var det Daugaards tur til at ærgre sig. Et godt angreb endte for fødderne af anføreren, der kanonerede bolden mod mål. Desværre for ham og hjemmeholdet stod en Esbjergspiller i vejen på selve målstregen, og bolden blev sendt tilbage i spil.

Brøndby fortsatte med at spille dybt på Esbjergs banehalvdel, men som det unægtelig er set før, endte et pres mod Esbjergs mål med en lang aflevering til Frederik Berglund, der på kanten af offside tog den direkte vej mod mål, og afsluttede et typisk Esbjerg-angreb med at score et ganske flot mål.

Dybdeløb

Scoringen ændrede dog ikke ved Brøndbys presspil, og indskiftede Thomas Rasmussen stod for de næste afslutninger mod Esbjerg-målet. Efter at have testet sparketeknikken i kampens 68. minut så vi hjemmeholdets første reelle dybdeløb  2 minutter senere. En flot stikning af Martin Ericsson gav Thomas Rasmussen frit spil, og han reducerede sikkert til 1-2.

Til Esbjergs store ros skal det siges, at de fortsatte det aggressive og målsøgende spil, og med 10 minutter igen spadserede Demba Nyrén gennem et passivt Brøndby-forsvar og scorede uden de store problemer til 3-1. Et mål, der var meget sigende for hjemmeholdets indsats i det bagudrettede spil, denne Kristi Himmelfartsdag, hvor de bageste 4 alt for ofte stod alt for alene.

Dagens positive momenter skal findes i værdifuld kamptræning til de mange unge, Martin Ericssons glimt af lækkerier og flotte blik for sine medspillere, samt det momentvis flotte presspil. Og så holdt vejret tørt.

Kampforløb:

5'  0-1  Demba Nyren Njogu
46' Ud:  Martin Arlofelt, Ind: Mikkel Jensen
47' Advarsel  Morten Rasmussen
63' Ud:  Marc Olsen, Ind: Thomas Rasmussen
65' 0-2  Fredrik Berglund
72' 1-2  Thomas Rasmussen
73' Ud:  Fredrik Berglund, Ind: Lasse Kryger Jørgensen
    Ud:  Jesper Jørgensen, Ind: Thiago Pinto Borges
76' Ud:  Thomas Rytter, Ind: Dan Anton Johansen
82' 1-3  Demba Nyren Njogu