4-1 nederlag i Horsens

07.05.2006 17:05

Johan Elmander headede Brøndby IF foran allerede efter syv minutter, men alligevel var det hjemmeholdet AC Horsens der trak sig sejrrigt ud af eftermiddagens SAS Liga kamp med en 4-1 sejr.

Nederlaget var Brøndbys syvende på udebane i denne sæson og betyder, at sæsonen ender med sølvmedaljer uanset resultaterne i sidste spillerunde næste weekend.

Flyvende start

Brøndby havde ændret på et par pladser i startopstillingen. I forsvaret spillede Thomas Rasmussen venstre back, mens Joseph Elanga var 16. mand. Martin Retov var tilbage på den centrale midtbane i stedet for Marcus Lantz, der havde karantæne. Jonas Kamper var med i offensiven på højrekanten, da Morten Duncan Rasmussen var ude med en skade.

Det var Brøndby, der jagtede den spinkle chance for DM-guld, der kom bedst i gang. Allerede efter syv minutters spil lagde Kim Daugaard et perfekt hjørnespark ind i Horsens-feltet. I fuld fart fik Johan Elmander sat hovedet på og bolden røg ind helt oppe ved krogen.

Og herfra stod der Brøndby på næsten det hele. Spilovertagelsen var massiv og Horsens-defensiven fik nok at se til. Og chancer var der nok af til Brøndby-spillerne. Johan Absalonsen, Martin Ericsson, Morten Rasmussen og Per Nielsen havde gode muligheder, men enten manglede skarpheden eller også var keeper Søren Jochumsen i vejen.

Og i den anden ende viste Horsens ind i mellem skarphed i kontra-spillet. I slutningen af 1. halvleg var det som om Brøndby slap lidt af grebet, og det formåede et tændt hjemmehold at udnytte. Steffen Ernemann blev spillet i dybden og selvom det lignede en tyk offside, blev linjedommerens flag nede. Ernemann fik fra baglinjen lagt bolden til bagerste stolpe, hvor en fri Akonnor lidt heldigt fik flugtet bolden over i det lange hjørne.

Lukket og slukket

Med scoringen lige inden pausen fik hjemmeholdets spillere, og fans, en positiv oplevelse at ta' med i omklædningsrummet. Og da Horsens kom ind til 2. halvleg med samme gejst som i slutningen af 1. halvleg, var det næsten logisk at Akonnor, igen lidt heldigt, kunne bringe Horsens foran 2-1 i det 53. minut. Hans skud fra feltets kant blev rettet af og gik ind i kassen.

Og bedst som man ikke troede det kunne blive værre, øgede Horsens til både 3-1 og 4-1 med otte minutters mellemrum, og selvom Brøndby havde chancerne til at komme tilbage i kampen, var det snarere Horsens der var tættere på 5-1 end Brøndby var det til 4-2.

5201 tilskuere, størstedelen af dem med sympati for Horsens, fik sig en stor fest i Horsens sidste hjemmekamp i sæsonen, mens Brøndbys spillere, og fans, skuffede forlod banen efter et nyt jysk nederlag.

Kampen