10. hjemmesejr i træk efter 3-1 sejr

04.05.2006 20:59

Per Nielsen headede allerede efter 54 sekunder sit hold på vinderkurs, da Brøndby IF her til aften besejrede FC Nordsjælland med 3-1.

Forsvarstalentet Morten Rasmussen scorede tyve minutter senere sit første mål i Brøndby-trøjen, mens Johan Elmander øgede til 3-0 efter pausen efter en personlig fejl af Michael Ribers. Samme Ribers viste dog også skarphed i den anden ende med scoringen til 3-1, kampens slutresultat.

Målet til 2-0

Morten Rasmussen headede med sit første mål Brøndby foran 2-0.

Foran efter to dødbolde

Henrik Kildentoft var atter tilbage i startopstillingen som højreback, mens Morten Rasmussen og Per Nielsen dannede midterforsvar for anden kamp i træk. Sidstnævnte spillede sin første hjemmekamp i over en måned, og inden stadionurene rundede et minut, havde kaptajnen bragt sit hold på ret kurs. Nielsen scorede i øvrigt også i seneste indbyrdes opgør med FC Nordsjælland og i alt har Nielsen scoret fire gange i sæsonen.

På midtbanen var Kim Daugaard foretrukket frem for Martin Retov. Og Daugaard, der spillede sin superligakamp nr. 300, spillede en ganske fornuftig kamp ved siden af Marcus Lantz. Lidt længere fremme på banen viste Martin Ericsson gode takter, især når han havde plads til at sætte tempo med bolden.

Helt i front holdt Morten Duncan Rasmussen kun 39 minutter inden han blev erstattet af Johan Absalonsen, der i øvrigt fortsatte de meget positive takter fra de seneste kampe.

Efter Nielsens føringsmål var det så forsvarskollegaen Morten Rasmussen der brugte hovedet efter et Brøndby-hjørnespark. Daugaards hjørnespark fløj over alle mand i feltet, men ved bagerste stolpe kom Rasmussen til og headede bolden sikkert i kassen. Det var forsvarstalentets første mål og 2-0 føringen holdt også ved pausen.

Martin Ericsson

Martin Ericsson lå flere gange som den offensive midtbane og det gav plads til nogle farlige løb med bolden.

Nr. 12

2. halvleg var ikke mange minutter gammel før Per Nielsen kun var milimeter fra at heade Brøndby på 3-0. Et indlæg røg over mod bagerste stolpe og det var ikke meget anføreren manglede for at snitte den i mål.

3-0 scoringen faldt få minutter senere. Nielsen headede en bold i dybden. FC Nordsjællands Michael Ribers, tidligere Brøndby-spiller, ville heade tilbage til sin keeper, men hovedstødsafleveringen blev for kort og Elmander kom i mellem. Med et kraftfuldt hovedstød headede han bolden over Kim Christensen, der stod et stykke ude af sit mål.

Det var Elmanders mål nr. 12 i SAS Ligaen, og det 18 i alt i sæsonen. Svenskeren havde selv chancen til at øge de tal, men han formåede ikke at udnytte en stor friløber senere i kampen.

Selvom FC Nordsjælland reducerede til 3-1 ved Michael Ribers, og i øvrigt havde en håndfuld gode chancer i kampen, var sejren aldrig i fare. Brøndby fortsatte dermed den imponerende stime på Brøndby Stadion, der nu lyder på 22 hjemmekampe som ubesejrede i SAS Ligaen. 3-1 sejren var den 10. hjemmebanesejr i træk.