Første træning i sæsonen

28.06.2006 14:20

Kl. 8:30 startede sæsonen 2006/07 på officiel vis for Brøndbys IF's A-trup. Her havde den nye cheftræner René Meulensteen nemlig kaldt til sæsonens første træning. Spillerne mødte til morgenmad og efterfølgende kort briefing i Players Lounge, inden træningen startede kl. 10:30 på bane 3, den sædvanlige træningsbane.

Efter lidt uformel leg med bolden, samlede den nye cheftræner spillerne inde på banens midte, mens godt og vel 150 tilskuere nysgerrigt fulgte med fra sidelinjen. Efter lidt information blev der øvet navne frem og tilbage (historien melder ikke noget om hvor dygtig cheftræneren var til opgaven), hvorefter spillerne blev delt ud i tre grupper til let opvarmning med bold.

Det nye trænerteam Meulensteen og Siggard

Cheftrænerne ankom som de sidste til træningsbanen, hvor masser af fans og pressefolk ventede med spænding. "Hello boys" lød det bl.a. fra den nye cheftræner til fotograferne og de skrivende journalister.

Aktiv cheftræner

Truppens to keeper, Casper Ankergren og Michael Tørnes, gik ned til det ene mål, hvor assistenttræner Peder Siggaard stod for en grundig opvarmning (den normale målmandstræner Jørgen Henriksen havde fået fri). Rene Skovdahl, fysisk træner, trænede Kasper Lorentzen og Kim Christensen i et hjørne af banen, hvor begge lavede boldøvelser og løb.

Trond Andersen var også med ude på træningsbanen, men har fortsat problemer med en achillessene, så det blev til en løbetur rundt om træningsanlægget. Indenfor var Ruben Bagger alene i styrkerummet.

Mens Siggaard og Skovdahl stod for hver deres træning, var Meulensteen meget aktiv på træningsbanen med markspillerne. Han var selv med i boldøvelser og var flittig til at rose de gode vendinger og afleveringer. Ind i mellem stoppede han øvelserne for at rose spillerne, der ivrigt lyttede til hollænderen med det næsten perfekte-engelsk.

Johan Elmander var i øvrigt forbi i morges for at hilse på, men vender først tilbage den 5. juli, efter han har fået bevilget ekstra ferie ovenpå VM-slutrunden med Sverige. I morgen returnerer Martin Retov fra sin ferie i udlandet.

Spillerne samlet omkring den nye træner

René Meulensteen brugte god tid på at lære spillernes navne udenad, omend det var tydeligt at han var mødt velforberedt op.

Overtal

Under hele træningen var bolden i centrum. Således også under overtalsspillet, hvor det handlede om at få bolden afleveret fra den ene keeper til den anden, med et hold i undertal jagtende for at erobre bolden. Slutligt blev der spillet til to mål, med god intensitet og højt tempo.

I morgen træner holdet to gange. Om formiddagen står den på en fysisk test, mens eftermiddagen byder på lettere træning.

Meulensteen

I en pause i spillet til to mål var Meulensteen endnu engang aktiv i sin kommunikation til spillertruppen.

Daniel Agger og de tidligere holdkammerater

Daniel Agger lagde vejen forbi Brøndby i dag, hvor han bl.a. fik hilst på de tidligere holdkammerater efter træningen.