Vi møder Flora Tallinn

28.07.2006 13:30

Brøndby IF møder det estiske hold Flora Tallinn i 2. kvalifikationsrunde til UEFA Cup'en. Det er en kendsgerning efter dagens lodtrækning i UEFA-hovedkvarteret i Nyon i Schweiz.

Brøndby IF lægger ud på udebane den 10. august og spiller returopgør hjemme på Brøndby Stadion den 24. august.

Brøndby IF var seeeded i dagens lodtrækning og vil fortsætte med at være dette hvis holdet kvalificerer sig til UEFA Cup'ens 1. runde i hvilken den samlede sejr giver adgang til gruppespillet. Her optrådte Brøndby IF sidste år for første gang mod bl.a. RCD Espanyol, Palermo og Lokomotiv Moskva.

- De fem hold vi kunne trække, er alle nogle som vi har en formodning om at kunne slå over to kampe, så vi har ikke haft nogen deciderede ønskemodstandere i lodtrækningen. Det skaber selvfølgelig noget respekt at Flora slog Lyn Oslo ud efter to tætte uafgjorte opgør.

- Vi har en relativ sparsom erfaring med baltiske hold, og det der nok står stærkest i erindringen, er det samlede nederlag til Ventspils i forbindelse med spillerstrejken i 2004, fortæller sportschef Anders Bjerregaard om dagens lodtrækning.

Brøndby IF kunne bl.a. møde

  • Åtvidabergs FF (SWE)
  • Skonto Riga (LAT)
  • Suduva Marijampole (LTU)
  • Derry City (IRL)
  • Flora Tallinn (EST)

Deltagelsen i 2. runde blev sikret med 3-1 sejren på hjemmebane over Valur Reykjavik.

Deltagelsen i 2. runde blev sikret med 3-1 sejren på hjemmebane over Valur Reykjavik.

Succesfuld estisk klub

FC Flora Tallinn har sin base i Estlands hovedstad, Tallinn. Klubben er forholdsvis ny og blev således stifet i 1990, men har allerede sikret sig syv nationale mesterskaber og to pokalsejre.

Flora Tallinn er den største fodboldklub i Estland og har en ungdomsafdeling med mere 2.000 spillere. Der er 55 professionelle fodboldspillere ansat i klubben, og førsteholdet holder til på A. Le Coq Arena der har en kapacitet på ca. 10.000 siddende tilskuere.

I 2005 sluttede Flora Tallinn på 4. pladsen, hvilket var første gang i 12 år at klubben ikke sikrede sig en medalje. Efter 20 spillede kampe i sæsonen 2006 ligger klubben på 2. pladsen efter 14 sejre, 2 uafgjorte og 4 nederlag, hvilket har indbragt 44 point.

I europæisk sammenhæng har Flora Tallinn kvalificeret sig til UEFA's turneringer 13 gange, hvor holdet er spillet 26 kampe der har givet 3 sejre, 5 uafgjorte og 18 nederlag med en målscore på 17-57. En af sejrene kom i hus mod Esbjerg som blev besejret 2-1 på eget græs i UEFA Cup-kvalifikationen i 2005. Esbjerg vendte dog skuden på udebane med en 6-0 sejr.

Besøg Flora Tallinns website eller klubbens profil på uefa.com