Træneren vil spille som hjemme

26.07.2006 21:07

- Jeg forstår ikke hvorfor så mange hold skifter identitet når de spiller på udebane eller i en anden turnerng. For os handler det om ikke at ændre særligt meget. Vi vil spille på samme måde ude som hjemme. Man skal holde fast i sine styrker, og det vil vi også gøre i morgen, indledte cheftræner René Meuelensteen den korte pressebriefing forud for træningen på Islands nationalstadion.

- Og det vi skal holde fast i, er at vi skaber mange chancer, vi scorer de nødvendige mål og dermed vinder vi vores kampe. Man kan selvfølgelig tale om at der har været mange brændte chancer, men kan kan enten vælge at se det ud fra en negativ eller en positiv vinkel. Vi vælger det sidste: At vi skaber dem og dermed skaber grobund for mål. Thomas Rasmussen kunne have været ligatopscorer, men den tid hvor han scorer fire mål i to kampe, skal nok komme, lød det videre fra altid positive Meulensteen.

Meulensteen leder træningen i Reykjavik.

Meulensteen leder træningen i Reykjavik.

På baggrund af træningen ser det ud til at Kim Christensen starter i angrebet.

- Duncan er stadig lidt svækket, så han starter nok på bænken, og så sætter vi i stedet Kim ind. Han er en stor stærk spiller som kan holde på bolden.

Også unge Martin Spelmann ser ud til at få chancen fra start:

- Jeg synes det er vigtigt at sende et signal om at det er vigtigere at satse på kvalitet frem for alder. Martin har gjort det rigtig godt her i starten, og han kan på midtbanen sammen med Lantz lægge et godt pres på Valur.

- Målet på Brøndby Stadion har selvfølgelig givet Valur et håb, og derfor skal vi være opmærksomme på ikke at give dem noget som helst. De får kun det vi giver dem i denne kamp, og her bliver de første 20 minutter afgørende. Scorer vi et mål, har vi overskuddet til at køre sejren hjem. Scorer de derimod, skal vi genfinde den moral vi har vist i de seneste to liga-kampe, forklarer han og tilføjer så.

- Omgivelserne kan selvfølgelig påvirke spillerne - det kølige vejr og blæsten - men når kampen er i gang, skal vi abstrahere fra alt det. Der skal vi bare performe, afsluttede cheftræneren inden han satte træningen i gang. En ganske let en af slagsen i øvrigt - med masser af smil hos både trænere og spillere.