Perfekt fra start

19.07.2006 21:55

Brøndby IF fik en perfekt premierekamp i den nye sæson i SAS Ligaen, da nyoprykkede Vejle blev besejret 2-1 foran 14.499 tilskuere. Vejle kom foran i det 2. minut, men Brøndby åd sig tilbage i kampen og styrede alt i 3/4 af kampen.

Martin Ericsson udlignede efter pausen på Kim Daugaards forarbejde, mens Morten Duncan Rasmussen sparkede sejren til Brøndby på Elangas oplæg. Brøndby havde chancer til langt flere mål og sad på alt spillet. Brøndby har nu to sejre ud af to mulige i 2006/07-sæsonen.

Brøndby IF tog første skridt mod erobringen af Danmarksmesterskabet.

Brøndby IF tog mod Vejle første skridt mod erobringen af Danmarksmesterskabet.

Chokstart

Vejle kom bedst ud til kampen og inden der var gået to minutter, havde Bora Zivkovic allerede headet gæsterne foran med en flot scoring. Og i det hele taget virkede Brøndby nervøse i kampens første kvarter. Vejle gik til stålet med god opportunisme og spillet hang ikke sammen for hjemmeholdet.

Brøndby startede på nøjagtig samme måde som til Valur-kampen, bl.a. med en velspillende Henrik Kildentoft som højre back. Efter det første kvarter satte de blå-gule spillere sig tungt på opgøret med det velkendte pasningsspil.

Ericsson udlignede til 1-1 i 2. halvleg.

Og herefter kom chancerne. Duncan havde et hovedstød over mål, Ericsson havde et på keeperen efter et flot løb bag forsvaret, mens Thomas Rasmussens flugterforsøg blev blokeret. Samme Rasmussen havde yderligere tre store chancer.

Et svært hovedstødsforsøg ved bagerste stolpe og to friløbere - skabt af Martin Ericsson efter flot samspil. Første gang forsøgte Rasmussen sig fladt - anden gang blev hans høje skudforsøg reddet med én næve af Vejles unge keeper Theis Rasmussen.

Lige med undtagelse af den manglende skarphed i de afgørende situationer, han havde også en kæmpe chance i 2. halvleg, gjorde Rasmussen det fremragende på venstrekanten i dag.

Per Nielsen og Duncan efter føringsmålet.

Chancer omsat

Brøndby fortsatte dominansen og den store chance-produktion i 2. halvleg og fik fornyet energi i offensiven ved Mads Jørgensen og unge Martin Spelmann. Det trak for alvor op til scoring, da Kim Daugaard læste spillet godt. Han erobrede bolden på feltets kant, tog et træk og lagde den fladt indover. Her fik den lov at gå helt til bageste stolpe, hvor kampens store spiller, Martin Ericsson, sikkert sparkede den ind.

Vejle-spillerne kæmpede bravt, men de blev hele tiden presset tilbage af Brøndby, der aldrig tabte håbet. Og belønningen kom med lidt over 10 minutter igen. Elanga brød energisk igennem på venstrekanten og skar godt ind i feltet. Han lagde den fladt til Duncan, der lavede en kropsfinte og lod bolden køre videre. Han afsluttede fladt, og via en Vejle-spiller, gik bolden i mål.

Selvom Brøndby havde gode kontramuligheder for at score yderligere, blev der ikke scoret flere mål i en ganske underholdende affære. Hele otte gange hev dommeren det gule kort op af lommen i en kamp, der længe blev spillet i en venskabelig atmosfære.

Næste Brøndby-opgave er allerede på søndag, hvor SAS Liga-førerholdet FC Nordsjælland gæster Brøndby Stadion.