Ny sejr

23.07.2006 15:54

Brøndby IF vandt her til aften sæsonens tredje kamp i lige så mange forsøg. Og kampen mod FC Nordsjælland var på mange måder en tro kopi af onsdagens SAS Liga premieresejr over Vejle.

På banen var Kim Daugaard og Johan Absalonsen skiftet ud med Martin Spelmann og Mads Jørgensen, men ellers et identisk hold som stod bag 2-1 sejren over Vejle.

Brøndby IF kom godt fra start, og igen så de 13.400 tilskuere holdet skabe flere gode chancer mod dagens modstander fra Farum, der kom med stor selvtillid efter onsdagens 5-0 sejr over Randers. De mange tilskuere skabte en god og solid ramme om kampen, der også var ganske underholdende. Specielt samspillet mellem Martin Ericsson, Martin Spelmann og Morten Duncan Rasmussen, var til tider eminent, men chancerne gav ikke udbytte som fortjent. Tættest på i første halvleg kom Martin Ericsson med et skud på stolpen.

Omvendt var FC Nordsjælland heller ikke kommet for alene at stille sig i forsvaret, og med den nye unge angriber Nordstrand i spidsen lykkedes det også for gæsterne at komme frem til chancer. Det var da også SAS Ligaens topscorer personficeret i Nordstrand der åbnede for ballet på Brøndby Stadion med en scoring i 1. halvlegs overtid. Som mod Vejle en kold spand vand i hovedet på Brøndby spillerne, og som halvlegen var afviklet, helt ufortjent.

Rokering med bonus

I 2. halvleg valgte cheftræner Meulensteen at rokere rundt så Markus Lantz kom længere frem på banen, og Kim Daugaard kom ind og overtog den defensive rolle. En rokade der i den grad viste sig at være et genialt træk. Lantz havde spillet en rigtig god 1. halvleg, og befandt sig tydeligt godt i den nye position. Den flotte indsats blev kronet efter en times spil hvor svenskeren fik bragt balance i regnskabet på et flot gennemspillet angreb.

I onsdags viste tålmodighed sig at være en dyd, hvilket også var tilfældet i dagens kamp. I anden del af kampen måtte FC Nordsjælland primært trække sig tilbage og koncentrere sig om at forsvare sig, mens angrebene bølgede frem mod FC Nordsjællands mål. Lige meget hjalp det, da Joseph Elanga godt otte minutter før tid, jagtede en bold fra venstre forsvarsside helt over modsatte baglinje, hvor forsvarsspilleren spillede bolden ind til indskiftede Kim Christensen der bugserede bolden i mål uden de store problemer.

FC Nordsjælland svarede igen med at smide den ellers storspillende Francis Dickoh frem i angrebet, men det lykkedes ikke for nogle af holdene at score yderligere, og dermed var endnu en sejr hjemme til Brøndby holdet; en sejr skabt på tålmodighed, vilje, fight og underholdende fodbold.