Nederlag, men gode takter

08.07.2006 17:56

Der var flere gode positive momenter for det nye trænerteam Meulensteen og Siggaard, da Brøndby IF og AIK Stockholm spillede træningskamp her til eftermiddag på Brøndby Stadion, men det var gæsterne der trak sig sejrrigt ud af opgøret.

Morten Duncan Rasmussen scorede Brøndbys mål i 2-1 nederlaget til topholdet fra Allsvenskan foran 1040 tilskuere.

Masser af spil og chancer

Der var god stemning og optimisme i luften på Brøndby Stadion, da "Jump" indledte den nye sæson, og det nye græstæppe. Cheftræneren Rene Meulensteen virkede rolig, afslappet men også fokuseret fra bænken op til kick off.

Herfra kunne den nye cheftræner se Brøndby starte kampen bedst, med en god skudmulighed til Thomas Rasmussen efter blot to minutters spil. Han blev spillet i dybden, tog et frækt træk uden om forsvarsspilleren, men afslutningen fandt ikke vej til netmaskerne.

Små ti minutter senere var det så Morten Duncan Rasmussens tur til at få en stor chance. Flot samarbejde mellem Marcus Lantz og Martin Ericsson gav Duncan muligheden, men hans venstrebensafslutning gik lige forbi mål.

I det hele taget var det hjemmeholdet der styrede spillet i 1. halvleg. Gæsterne blev ofte presset langt tilbage på banen, og satsede i stedet på kontraspillet. Det meget spil burde have kastet en scoring af sig, men i stedet slog svenskerne kontra.

En misforståelse/opspilsfejl gav AIK's angriber Figueiredo chancen og med et hårdt langskud snød han Casper Ankergren i målet.

Det rystede dog ikke Brøndby-holdet, hvor især Kim Daugaard, der bl.a. havde et godt flugter-forsøg, spillede på et meget højt niveau. Spelmann på højrebacken gjorde det også godt, mens Ericsson på den offensive midtbane var med i mange angreb.

I slutningen af 1. halvleg fik Brøndby omsat det gode spil til fortjent udligning. Bolden blev spillet frem til Ericsson, der elegant lod bolden fortsætte mod målet. Duncan opsnappede den og sparkede resolut bolden i mål via stolpen. Det var angriberens 8. mål i de to kampe han har spillet i opstarten.

Store chancer

Brøndby IF formåede ikke at holde niveauet på samme måde i 2. halvleg, men kom dog frem til gode chancer. Især Duncan må ærgre sig over den "direktør" han brændte i slutminutterne. I helt fri position inde foran mål, sparkede han Thomas Rasmussens gode indlæg forbi stolpen.

Inden da havde svenskerne bragt sig foran igen, da endnu en forsvarsfejl/misforståelse, denne gang på midterlinjen, blev udnyttet på sikker vis.

Det nye cheftrænerteam kunne glæde sig over det massive spilovertag og de store tilspillede chancer, men skarpheden manglede trods alt efter blot 8 dages træning i den nye sæson.

Næste Brøndby-opgave er på torsdag, hvor den meget vigtige UEFA Cup-kvalifikationskamp mod Valur spilles på Brøndby Stadion. Der er kick off kl. 20:45.

Morten Duncan Rasmussen

Duncan udlignede til 1-1 i 2-1 nederlaget til AIK Stockholm.