Rosenborg besejret

13.01.2006 21:39

Brøndby IF indledte her til aften året med en sejr over Rosenborg i en træningsturnering på Gran Canaria.

Kampen var, ganske som ventet, præget af at være årets første, hvilket i starten skulle vise sig at give en lille fordel til et meget direkte spillende Rosenborg-hold. Hvor de hvidklædte nordmænd ikke spildte mange boldberøringer, gik det lidt langsommere for Brøndbys spillere, og den første halve time tilhørte RBK.

Rosenborg begyndte bedst

Efter 7 minutters spil fik Rosenborg kampens første chance, men afslutningen stod ikke mål med opspillet, og bolden gik langt over Zazas mål. Der skulle dog ikke gå mere end yderligere 2 minutter før bolden lå i nettet.

Efter en returbold fra Zaza fik Helstad masser af plads i Brøndbys midterforsvar, og han havde ingen problemer med at sende bolden i et stort set tomt mål.

Selvom Brøndby forsøgte at svare hurtigt igen resulterede indsatsen ikke i meget andet end hjørnespark og glimtvis gode momenter når specielt Marcus Lantz forsøgte at sætte angriberne i scene.

I det 18. minut kom Brøndby til den første reelle afslutning, men efter flot forarbejde af Thomas Rasmussen, sparkede Mads Jørgensen bolden et par meter over mål.

Samme Rasmussen forsøgte sig et par gange udefra, men det var stadig Rosenborg, der skabte de fleste og mest direkte chancer. Det resulterede bl.a. i en flot afslutning i det 25. minut, hvor Karim Zaza måtte ud i fuld længde for at redde.

Brøndby fik fat

Efter en halv times spil fik Brøndby mere fat, og med Marcus Lantz og Henrik Kildentoft som de mest fremtrædende spillere, blev spillet flyttet længere frem. Det blev dog ikke til andet end et par behjærtede forsøg fra distancen og et enkelt hovedstød af Ruben Bagger, og Rosenborg kunne gå til pause med en fortjent føring på 1-0.

I pausen skiftede Laudrup Trond, Elanga og Kamper ind fra start, og udviklingen fra første halvleg fortsatte, med Brøndby som mere og mere toneangivende. De gulblusede rykkede længere frem på banen, og der blev sat mere tryk på den direkte modstander.

Allerede efter et par minutter viste Jonas Kamper hvor det bar henad, da han satte sin direkte modstander af med et hurtigt ryk, og lidt efter hamrede Thomas Rasmussen en helflugter over mål fra modsatte side.

Efter 10 minutter afsluttede Brøndby igen godt fra venstre side, men paradoksalt nok var der Rosenborg, der scorede halvlegens første mål efter en dødbold i Brøndbys højre side.

Holdet lod sig dog ikke slå ud, og da kampen udviklede sig til en mere åben duel, viste især den unge lette garde hvordan det skal gøres.

Målstime

59 minutter inde i opgøret reducerede Lorentzen efter flot forarbejde af Ruben Bagger og Marcus Lantz. 7'eren slap fri på kanten af feltet, og udplacerede iskoldt Rosenborgs målmand med et fladt skud i nederste modsatte hjørne.

I mellemtiden var både Stefan Schmidt og Absalonsen kommet på banen i stedet for hhv. Lantz og Bagger, og Brøndby satte mere pres på med begge backs højt på banen.

I kampens 70. minut kom udligningen. Johan Absalonsen opfangede bolden nær modstanderens felt, og efter et enkelt træk hamrede han den utageligt ind i modsatte side af målet.

Stillingen holdt kun et minut, da Kasper Lorentzen energisk kom igennem Rosenborgs centerforsvar, og ligesom Johan Absalonsen sparkede bolden iskoldt i kassen bag en sagesløs målmand.

Brøndby havde egentlig god kontrol med begivenhederne, men i kampens overtid udlignede Rosenborg, og således endte opgørets 93 minutter ærgerligt, men trods alt fortjent, 3-3.

I den efterfølgende straffesparkskonkurrence reddede straffesparkseksperten Zaza Rosenborgs 3. spark, og da både Retov, Lorentzen, Schmidt, Elanga og Zaza selv scorede sikkert, endte Brøndby altså som sejrherre i årets første træningskamp.