Halvandet år med Agger

12.01.2006 09:15

Daniel Agger har gjort komet-karriere siden han for halvandet år siden blev rykket op i A-truppen. brondby.com ser her tilbage på Daniel Aggers indtog på den danske fodboldscene fra debuten i juli måned 2004, til den foreløbigt sidste optræden i Brøndbytrøjen i UEFA Cup-kampen i Palermo.

Daniel Agger kom til Brøndby IF som 12-årig fra Rosenhøj.

Agger

Anden yderst til højre på bagerste række finder man en ganske ung Daniel Agger på et holdbillede af 2. drenge i 1997.

På tale til A-truppen

Den 20. juni 2003 kunne man her på brondby.com læse, at Daniel Agger for første gang nogensinde var blevet udtaget til et landshold. Det var U-20 landstræner Flemming Serritslev der havde fået øjnene op for Daniel Agger efter en flot sæson på Brøndbys DS-hold, og landsholdsudtagelsen kom på ingen måde bag talentchef Kim Vilfort.

- Daniel har spillet en flot sæson på DS-holdet. Han har gennemgået en utrolig udvikling, hvor han har markeret sig gang på gang, sagde Kim Vilfort dengang til brondby.com og fortsatte.

- Han er en stor og stærk midterforsvarer. Han er god til at markere, dygtig i hovedspillet og meget konsekvent i sit spil. Han har en fantastisk timing og et meget godt blik for spillet. Hvis han kan fortsætte den udvikling han er inde i, ser det meget spændende ud, udtalte Kim Vilfort, der et år senere udtalte, at Daniel Agger måske var et godt bud på den næste danske A-landsholdsspiller fra Brøndby.

 Daniel Agger i aktion i en af sine sidste DS-kampe for Brøndby, i foråret 2004.

Senere på året, den 1. november 2003, kunne Brøndby IF offentliggøre at man havde forlænget kontrakten med Daniel, med den plan at han fra den 1. juli 2004 skulle rykkes op i A-truppen. Og da Daniel Agger fortsatte udviklingen henover vinteren og i foråret 2004, kunne Brøndby IF den 18. maj meddele, at forsvarstalentet havde sat sin signatur på en fuldstidskontrakt gældende til vinteren 2007. Agger skulle rykkes op i A-truppen pr. 1. juli efter endt skolegang og eksamen på Ishøj Handelsskole.

- Han har et meget stort potentiale og jeg er meget positiv på hans vegne. Det kan gå meget stærkt med ham hvis alt lykkedes, men han skal først og fremmest vise hvad han kan, sagde talentchef Kim Vilfort bl.a. ved den lejlighed.

Den 1. juli var der sæsonopstart i A-truppen og på den første (regnfulde) træningsdag blev Agger og de nye holdkammerater tæsket igennem en hård fysisk træning. Daniel Agger indledte tiden som A-trup spiller med forventninger om bare at lære fra de langt mere rutinerede forsvarskollegaer Per Nielsen og Andreas Jakobsson (sidstnævnte blev af brondby.coms brugere valgt som både efterårets og forårets Brøndbyspiller det år).

- Da jeg blev rykket op, havde jeg ikke regnet med at skulle spille så meget den første tid. Midterforsvaret var stærkt med Per, der har spillet over 400 kampe, og en suveræn svensk landsholdsspiller i Andreas Jakobsson. Det er ikke ligefrem et par spillere man slår af, sagde Daniel Agger forrige efterår i et stort interview i Fodbold i Brøndby.

Debut som angriber

Den 25. juli, i sæsonpremieren mod OB på Brøndby Stadion, fik Agger sin 1. holdsdebut, da han fik godt og vel 10 minutters spilletid. I angrebet! OB vandt kampen 2-1. I den famøse Ventspils-kamp (1-1) på hjemmebane, fik Agger igen de sidste 10 minutter på banen, men til den efterfølgende kamp, var Agger for første gang med fra start.

Det var i  hjemmekampen den 29. august mod Silkeborg (Brøndby vandt 1-0). Her spillede Agger i midterforsvaret, mens Andreas Jakobsson var skubbet op på den centrale midtbane. Da Andreas Jakobsson få dage efter blev solgt til engelske Southampton, var vejen banet for Daniel Agger som fast makker til anfører Per Nielsen.

Per Nielsen i aktion

Daniel Agger skimtes her i baggrunden af Per Nielsen, et billede fra hjemmekampen mod Silkeborg, hvor Daniel Agger var at finde i startopstillingen for første gang.

Daniel Agger MOM

I hjemmekampen mod FC Nordsjælland (0-0) blev Daniel Agger kåret til kampens bedste spiller.

Daniel Agger MOM mod Randers

Også i den efterfølgende hjemmekamp mod Randers (2-0), blev Daniel Agger valgt til kampens bedste spiller.

Daniel Agger MOM mod OB

Og for tredie hjemmekamp i træk, blev Daniel Agger valgt til kampens bedste spiller, da OB gæstede Brøndby Stadion. Så havde den unge forsvarsspiller ligesom markeret sin entre.

Daniel Agger

Og det blev han bl.a. fordi han med et fantastisk hovedstødsmål, til 2-1, afgjorde topkampen mod OB på Brøndby Stadion. Det var samtidig Daniel Aggers første mål i Brøndbytrøjen.

Daniel Agger

Agger fortsatte kursen resten af efteråret på et stærk Brøndbyhold der satte kursen mod det danske mesterskab.

Daniel Agger mod FCK

I 2005-forårets helt store guldkamp mod F.C. København på Brøndby Stadion, var Daniel Agger igen manden i centrum. Supertalentet headede med et perfekt timet hovedstød Brøndby på sejrskurs, og efter 5-0 ydmygelsen af ærkerivalerne, kunne Daniel Agger endnu engang lade sig kåre som kampens bedste spiller.

Daniel Agger

Og Daniel Agger blev bare ved og ved. I en af forårets sidste kampe, den vigtige udekamp mod mod AaB, var Agger om nogen manden der var med til at hente 3-3 med to vigtige scoringer.

Daniel Agger

Efter hjemmekampen mod Herfølge (7-0) kunne Agger, yderst til højre, lade sig hylde som Danmarksmester 2005, da han sammen med resten af holdet markerede the double med en uforglemmelig kamp.

Daniel Agger

Agger var naturligvis på banen i pokalfinalen, hvor Brøndby efter en medrivende finale, afgjort efter forlænget spilletid, kunne løfte pokalen for femte gang i historien.

Daniel Agger og Asbjørn Sennels

Daniel Agger og Asbjørn Sennels lufter DM-pokalen til mesterskabsfesten på Brøndby Stadion, efter sæsonens sidste kamp mod FC Nordsjælland (2-0).

Gennembrud i rødt og hvidt

I første halvdel af 2005 var Daniel Agger om nogen den dominerende skikkelse på det succesrige danske U-21 landshold. Stærkt, forudseende og kompromisløst forsvarsspil og vigtige scoringer var bl.a. Aggers bidrag, og i maj 2005 blev han forud for landskampene mod Finland og Albanien forfremmet til det danske A-landshold (i efteråret 2004 var han i oktober indkaldt til træning med A-landsholdet i Vedbæk).

Og den 3. juni debuterede Daniel Agger så i den rød-hvide landsholdstrøje, i udekampen mod Finland (Danmark vandt 1-0). Agger fik fuld spilletid i forsvaret og kunne efterfølgende konstatere at det havde været en stor oplevelse.

Daniel Agger på landsholdsvæggen

Seks dage senere fik Daniel Agger sin velfortjente plads på Wall of honour, Brøndby IF's landsholdsvæg.

- Det er stort. For et år siden havde jeg ikke drømt at stå her i dag, og ingen havde vel regnet med det. Det viser bare det kan gå stærkt i fodboldens verden, sagde Daniel Agger bl.a. ved den lejlighed, mens holdkammeraterne stod klar med hyldest, kransekage og champagne.

Landsholdssuccesen fortsatte ufortrødent for Daniel Agger, der nu var at regne for fast mand i A-landsholdstruppen. I august imponerede Agger igen i landskampen mod England, hvor han bl.a. klarede sig flot som direkte modspiller til superstjernen Wayne Rooney, og i Danmarks 6-1 sejr hjemme mod Georgien i september måned, var Daniel Agger et af de største lyspunkter, og markede sig bl.a. med at score sit første mål for A-landsholdet.

Seneste liga-optræden var hjemmekampen mod SønderjyskE (Brøndby vandt 3-0). Mandagen efter blev han ledbåndsskadet under træningen og efter lidt over tre måneders kamppause, gjorde han comeback i december måned i UEFA Cup-kampen mod Palermo. Agger fik lidt over en halv time i den venstre side af et tremandsforsvar, men forhindre et 3-0 nederlag kunne han nu ikke.

I december måned blev Daniel Agger for andet år i træk, kåret til Årets Talent, valgt af Spillerforeningens medlemmer.

Daniel Agger

Efter tre måneders hård genoptræning, her holdes Agger i snor af fysisk træner Rene Skovdahl, var Agger i december måned tilbage på træningsbanen.

Daniel Agger på banen

Sidste optræden i Brøndbytrøjen i denne omgang, var i UEFA Cup-kampen i Palermo.

Andre artikler om Daniel Agger