Duncan-mål i 3-2 sejr

15.01.2006 17:52

Indskiftede Thomas Rasmussen sikrede 3-2 sejren i det 90. spilleminut, da Brøndby her til eftermiddag besejrede Pohang i en træningsturnering på Gran Canaria. Dermed fik cheftræner Michael Laudrup årets første reelle sejr, efter Brøndby i fredags besejrede Rosenborg efter straffesparks konkurrence.

Flyvende i mål

Det var igen til at se at det var en træningskamp, med flere uprovokerede tekniske fejl og fejlbedømmelser. Brøndby var set over kampen dog klart mest i boldbesiddelse, og pasningsspillet kørte i perioder, bl.a. med en hel del sideskift.

I starten af kampen havde Jonas Kamper dygtighed til at komme fri på højrekanten, mens det primært var Joseph Elanga der stod for gennembruddene på venstrekanten. Elanga var med fra start for første gang, og han markede sig bl.a. med nogle flotte, og hårde, indlæg.

I det centrale forsvar var der igen fuld spilletid til Henrik Kildentoft, og han gjorde en god figur. Et par enkelte fejl var der nu, men mange gange valgte han at bryde godt ind, og i det opbyggende spil viste han stort mod med bl.a. flere gode afleveringer frem i banen.

Brøndby kom foran efter ca. en halv times spil. Stefan Schmidt fik i to omgange lagt bolden godt indover fra kanten. Her fik Morten "Duncan" Rasmussen headet Kasper Lorentzen fri, og på Lorentzens fine vip tilbage i feltet, kunne anfører Per Nielsen score på et flot flyvende hovedstød. 1-0 var også stillingen ved pausen.

Debut til den nye 17'er - i nr. 28

I pausen blev Per Nielsen, Marcus Lantz og Joseph Elanga skiftet ud med Trond Andersen, Martin Retov og Asbjørn Sennels. Og de nåede kun lige at få nogle minutter på banen, inden der var bragt balance i regnskabet. Efter en personlig fejl i Brøndbys venstre side, slap en Pohang-spiller fri i feltet, og efter en skarp dribling, begik Trond Andersen straffe som Pohang sikkert udnyttede.

Helt i front var der fuld spilletid til nyindkøbet Morten "Duncan" Rasmussen, og han kom på måltavlen i sin uofficielle debutkamp for Brøndby. I det hele taget fik den stærke angriber sat et fornuftigt fingeraftryk på kampen, med flere gode aktioner. Han var med i opspillet til Per Nielsens 1-0 mål, og han brød to gange i gennem i situationer, hvor der måske/måske ikke blev begået straffespark mod ham.

Brøndbys nye 17'er måtte spille med nr. 28 på ryggen, og midtvejs i 2. halvleg havde han en stor chance, da Lorentzen spillede ham fri i dybden. Duncans forsøg på at lobbe bolden over keeperen mislykkedes dog. Pohang slog hurtigt kontra og efter et indlæg fra Brøndbys venstre forsvarsside, blev bolden headet ind bag Ankergren til en lidt overraskende 2-1 føring til koreanerne.

Fejlen udnyttet

Den stilling holdt dog kun godt og vel et minut. Fra venstrekanten fik Thomas Rasmussen lagt et flot indlæg ind i feltet, hvor en fremstormende, og højthoppende Duncan, kraftfuldt kunne heade bolden i mål via undersiden af overliggeren.

Og selvom Martin Retov, med anførerbindet efter Per Nielsen gik ud i pausen, havde et fremragende langskud på overliggeren små ti minutter senere, var det som om begge hold havde indstillet sig på at skulle ud i straffesparkskonkurrencen. Specialisten Karim Zaza havde afløst Casper Ankergren de sidste minutter.

Men kampen nåede at få en vinder i den ordinære spilletid. Først havde Pohang en kæmpe chance alene med Casper Ankergren, men på det efterfølgende modangreb, udnyttede Thomas Rasmussen en stor forsvarsfejl fra Pohang. Rasmussen fik lige prikket bolden over keeperen, og 3-2 sejren var en realitet.