Ude af Royal League

16.02.2006 17:24

Heller ikke i 2006 formåede Brøndby IF at gå videre fra det indledende puljespil i Royal League. Det står klart efter de danske mestre og pokalvindere her til aften spillede uafgjort 2-2 mod Lillestrøm, på en kunststofbane i Tønsberg i Norge.

På forhånd var kravet en sejr, hvis de blå-gule skulle gøre sig forhåbninger om at gå videre. Jonas Kamper og Martin Ericsson vendte ellers Lillestrøm-føringen til 2-1 til Brøndby, men i kampens slutfase udlignede Lillestrøm og Brøndby IF sluttede dermed som dårligste 3'er i de tre Royal League puljer.

Før minutter før tid så det imidlertid ud til at Brøndby IF ville slutte puljekampene af med en sejr, men en norsk scoring fem minutter før tid endte de royale drømme for de blå-gule.

En halvleg til hver

Lillestrøm tog føringen efter 11 minutter på mål af Arild Sundgot. I det hele taget sad Lillestrøm efter føringen på det meste i 1. halvleg. De spillede klart bedst og fik mest ud af underlaget, hvorimod Brøndbyspillerne alt for ofte måtte se deres opspil blive slået i stykker af Lillestrøm.

I pausen rokerede trænerteamet om på holdet. Ud gik Kasper Lorentzen og Marcus Lantz og blev erstattet af Jonas Kamper og Martin Retov. De blå-gule begyndte langsomt at få mere greb om kampen, opspillet fungerede bedre, og det kom til flere chancer. Stillingen var dog stadig 1-1. Og dén holdt til 20 minutter før tid, hvor Jonas Kamper udlignede ved kynisk at runde LSK-keeper Otto Frederikson og sende bolden ind i dette tomme net.

Blot fem minutter senere var Brøndbyspillerne på vej i kvartfinalen, da Martin Ericsson scorede til 2-1. Den stilling holdt til 5 minutter før tid, hvor Lillestrøm skiftede Trond Olsen ind, og han havde knapt været på banen i ét minut, før han fladt sendte bolden ind bag Ankergren i Brøndbymålet.

Kampen