Skuffende 1-1 mod Køge

25.02.2006 14:42

Omkring 200 småfrysende tilskuere så ikke den mest sprudlende fodboldkamp på bane 26, da Brøndby IF og Køge spillede træningskamp i dag ved middagstid. Brøndby var bedst uden at spille prangende, og fysisk stærke Køge fra 1. division var i klart underskud på antallet af målchancer.

Alligevel sluttede træningskampen 1-1, efter en Køge-udligning i kampens slutfase. Og med lidt held og skarphed var sydsjællænderne endda endt som vindere, men en kæmpe tredobbelt chance kort efter blev ikke omsat til scoring.

Trond skadet

Brøndby IF spillede uden anfører Per Nielsen, der stod over med problemer med sit ene knæ. I offensiven spillede Johan Elmander og Martin Ericsson bag Morten Duncan Rasmussen helt i front, mens den defensive midtbane blev styret af Marcus Lantz og Martin Retov. Sidstnævnte bar anførerbindet mod sin barndomsklub, for hvem også Casper Ankergren har spillet for primært i ungdomsårene.

Trond Andersen måtte allerede efter fire minutters spil, forlade banen med store smerter. I hvad der lignede et hændeligt uheld, fik Trond et par støvleknopper kørt ned over skinnebenet. Resultatet var en voldsom flænge på det venstre skinneben, og nordmanden blev omgående kørt til Gildhøj klinikken, hvor han blev syet med flere sting.

Afløseren, Henrik Kildentoft, nåede dårligt nok at få varmet op, inden han blev sendt i aktion i stedet. Og den unge forsvarer gjorde det ganske fornuftigt i langt de fleste aktioner han havde, såvel defensivt som offensivt.

Chancer på stribe

Kampen var blot to minutter gammel, før Duncan fik sin første af i hvert fald tre store friløbere. Lantz spillede ham i dybden, men Duncans afslutning var alt for uskarp.

Det samme kan i hvert fald også siges om den afslutning, Johan Elmander havde efter små 20 minutters spil. Efter et fælt målmandsdrop var målet helt frit for svenskeren, men bolden blev sendt på den forkerte side af stolpen, måske distraheret af de bagvedstående 11-mands mål. Den chance var så stor at det var underholdende - selv for Elmander...

Køge forsøgte at stå kompakt på banen, og det gav utrolig mange nærkampe. Langt de fleste vandt Lantz, ofte med konsekvente indgreb. Et af dem fik en Køgespiller til at overreagere, med et rødt kort til følge (det gule kort blev givet kort forinden for brok). Køge kunne efter aftale med Brøndbytrænerne, sætte en ny mand ind i stedet, således at det også den sidste time var 11 mod 11 på banen.

Duncan havde forinden et godt hovedstød og en friløber, men denne dag ville bolden bare ikke ind. Heller ikke Martin Ericsson havde held til at ramme målet i 1. halvleg - han nåede ikke ordentlig frem til et indlæg fra højrekanten. Også Thomas Rasmussen have det nærgående forsøg på frispark.

Klassemål

Brøndby virkede en anelse skarpere i 2. halvleg, mens det samtidig virkede som om Køge tabte lidt af pusten. Især da Brøndby skiftede over til et tre-mands forsvar, med en mere massiv midtbane, var dominansen total.

Martin Ericssons kvaliteter kom lidt mere til syne da han spillede mere centralt. Den boldstærke svensker bragte Brøndby foran, efter en flot solotur på højrekanten, hvor han trak (og løb) forbi en modspiller, for til sidst at sparke den fladt ind i det lange hjørne.

Og med bedre kantspil i 2. halvleg, Thomas Rasmussen og indskiftede Jonas Kamper fik en del plads at løbe på, fortsatte chanceproduktionen. Duncan fik en ny friløber der blev brændt, mens det var lige ved og næsten i mange situationer.

I den anden ende måtte Karim Zaza, der afløste Ankergren i pausen, diske op med et par flotte redninger. Zaza var dog helt chanceløs i kampens døende minutter. Efter en dødbold i Køges højre side, stod en Køge-spiller pludseligt helt fri tæt inde foran mål. Upresset var det ingen sag at udligne for Køge. Kort efter slap en Køge-angriber fri, men trods tre-fire skudmuligheder, blev den store chance ikke omsat til mål.

I stedet sluttede opgøret 1-1, efter en kamp der kunne og burde have været vundet. Ufortjent måske, men der var mange positive takter at arbejde videre med allerede på onsdag, hvor Herfølge er modstanderen i den sidste træningskamp, inden foråret sparkes igang igen med pokalkvartfinale-opgør mod F.C. København den 5. marts.