Nederlag i årets første kamp

09.02.2006 18:58

De danske mestre og pokalvindere må sande, at det bliver mere end vanskeligt at gå videre fra gruppe B i Royal League. Det står klart efter aftenens 2-1 nederlag til F.C. København på Brøndby Stadion.

Morten Duncan Rasmussens forsøg på stolpen var det tætteste Brøndby kom en udligning i en jævn fodboldkamp. Indskiftede Kim Christensen reducerede for Brøndby, der havde meget svære betingelser på en bane der indbød til alt andet end teknisk fodbold. 12.345 tilskuere så årets første kamp på Brøndby Stadion.

Martin Ericsson

Den nye 10'er Martin Ericsson tackles her hårdt, men viste flere gode takter i Brøndbys offensiv.

Lovende start

Brøndby stillede med noget nær stærkeste startopstilling, den aktuelle skadessituation taget i betragtning. Mest overraskende var måske, at Kim Daugaard startede på den centrale midtbane, men ellers var Brøndbyholdet som forventet.

Det betød bl.a. at der var debut i startopstillingen til de tre nye spillere, Martin Ericsson, Morten Duncan Rasmussen og Joseph Elanga. Og de fik hver især sat deres aftryk på kampen.

Martin Ericsson fordi han ofte havde gode boldberøringer trods de vanskelige vilkår, og i anden halvleg havde han en flot afslutning i en svær situation. I starten af kampen var han kreatøren bag den chance, Marcus Lantz fik serveret af Thomas Rytter og Kasper Lorenten i fællesskab, men den nye 10'er gled ud af kampen i 2. halvleg.

På venstrebacken viste Joseph Elanga meget store kvaliteter med bolden, og især i første halvleg lavede han flere lækre detaljer, bl.a. små frække træk og et enkelt lob over en modstander. Indlæggene var også gode, og så viste Elanga også hvor hurtig han er på fødderne.

Helt i front indledte Morten Duncan Rasmussen, der kampen igennem arbejdede stenhårdt for holdet, med at vinde de første to luftdueller, men som kampen skred frem måtte den målfarlige angriber sande, at FCK har et midterforsvar med store evner i luften.

Selv om betingelserne langt fra var optimale, kom Duncan dog frem til flere rigtig gode chancer. Den største, på en halv friløber i slutningen af 2. halvleg, blev flot pareret på stolpen af Jesper Christiansen, mens også et par andre afslutninger fortjente bedre skæbne.

Duncan pakket ind

Morten Duncan Rasmussen fik kamp til stregen, men fik en mere end godkendt debut i Brøndbytrøjen med flere gode afslutninger.

Op af bakke

Brøndby fik en rigtig god start på kampen med flere flotte angreb, men i takt med at banen blev mere og mere pløret, blev spillet mindre sammenhængende.FCK arbejdede sig ind i kampen med lange bolde op til angriberne, der i perioder fik mange tvivlsomme frispark.

0-0 stod der efter 1. halvleg, hvor gæsterne måske var uheldige med ikke at være foran. Det kom de til gengæld kort inde i 2. halvleg. Efter et par hovedstødsdueller i feltet efter et hjørnespark, stod Marcus Allbäck helt fri i det lille felt, og det var ingen sag for svenskeren, at flugte returbolden i nettet bag en sagesløs Karim Zaza, der ellers havde flere gode redninger i kampen.

Martin Bergvold øgede til 2-0 nogle minutter senere, da han på et højt indlæg fra højre, nærmest liggende fik bolden sparket mellem benene på Zaza.

Pres til sidst

Trænerne tog konsekvens heraf, og satsede ved at sætte Kim Christensen ind i angrebet, og dermed skifte over til et tre-mands forsvar bestående af Rytter, Nielsen og Elanga. Og det gav et større pres på FCK-forsvaret, der ind i mellem var lidt på hælene.

Jonas Kamper var et frisk pust på højrekanten, hvor han afløste en lidt anonym Kasper Lorentzen. Og det var netop Kamper der blev noteret for en assist, da han med en stikning i dybden, fandt Kim Christensen der i glidende stil fik bolden lobbet over fremstormende Jesper Christiansen.

Reduceringen gav tro på udligning, og blot fire minutter senere, var Duncan milimeter fra at score i sin debut, men stolpen var som tidligere nævnt i vejen. FCK fik reddet stormen af og kunne for anden år i træk, glæde sig over en Royal League-sejr på Brøndby Stadion.

Brøndbyspillerne forlod skuffede banen og kan nu konstatere, at det nye år blev indledt på samme måde som 2005 startede og sluttede på Brøndby Stadion - med et nederlag.

Næste opgave er på søndag i Royal League, hvor svenske Kalmar kommer på besøg. Kravet er en sejr, hvis forhåbningerne om videre avancement i turneringen skal leve videre inden turen til Lillestrøm næste torsdag.