Faxe imponeret over de nye

08.02.2006 10:45

Med tre sejre og en enkelt uafgjort i årets fire træningskampe, har Brøndby haft en fin opstartsfase. Først var de danske mestre og pokalvindere på Gran Canaria og senest har truppen været en uge på træningslejr i England.

Og netop på træningsturen til England havde trænerteamet hele truppen samlet (minus Mads Jørgensen og Kaspar Dalgas, der blev hjemme pga. skader), efter Martin Retov og Casper Ankergren returnerede fra Ligalandsholdets tur i Asien.

Og Englands-turen var også første gang de tre nyindkøb, Martin Ericsson, Morten Duncan Rasmussen og Joseph Elanga trænede og spillede kampe sammen med de nye medspillere, og det gjorde de nye Brøndby-spillere godt ifølge assistenttræner John "Faxe" Jensen.

- Martin er teknisk rigtig god, måske den bedste i SAS Ligaen overhovedet. Især hans 1. berøring er fremragende, roser John "Faxe" Jensen den nye 10'er Martin Ericsson, der scorede to gange i sin første uofficielle optræden i Brøndbytrøjen (i træningskampen mod Wycombe).

- Det har set rigtig godt ud i træninsgkampene, og når man tager i betragtning, hvor kort tid Martin har trænet og spillet sammen med holdkammeraterne, tegner det lovende. Især hans fysiske form har imponeret mig meget. Han er meget løbe- og konditionsstærk, og så har det også været en fordel, at han kender flere af spillerne, nogle fra AaB og bl.a. Elmander fra de svenske landshold.

Martin Ericsson

Den nye 10'er har på blot en uge imponeret John "Faxe" Jensen.

Veludviklet målnæse

Som erstatning for Morten Skoubo, hentede man AGF-topscoreren Morten "Duncan" Rasmussen i midten af janaur måned, og til trods for en hektisk måned for U-21 landsholdsangriberen med tre rejser (den ene med U-21 landsholdet i Chile), blev han alligevel Brøndbys topscorer i træningskampene med fem mål i blot tre kampe.

- Selvom han som ny spiller skal vende sig til bl.a. nye holdkammerater, har han gjort det flot. Først og fremmest har han vist målnæse, og fem mål i tre kampe er ganske godt , smiler Faxe og uddyber. 

- Han har vist han har gode forudsætninger for at spille den forreste angriber i vores system, og han har imponeret med sin fysik og hurtighed. Ligesom Martin er han faldet rigtig godt til på holdet. Flere af drengene kender han jo også fra U-landsholdene, og vi andre kender ham jo fra AGF som vi har spillet mod mange gange.

Morten Duncan Rasmussen

Duncan, yderst til venstre, har vist sin veludviklede målnæse i de tre seneste træningskampe.

Speed i fødderne

Joseph Elanga skiftede til Brøndby i starten af januar måned, og har dermed været med i hele optaktsfasen med de nye holdkammerater.

- Med sin udadvendthed er Joseph blevet rigtig godt integreret på holdet. Han har selvfølgelig også haft lidt mere tid til det end Martin og Morten. Til hans fordel tæller også, at han efter sine år i svensk både kan snakke og forstå svensk. Han kan også forstå dansk og så snakker han også engelsk, så der er ingen problemer der, forklarer Faxe om landsholdsspilleren fra Cameroun.

- Spillemæssigt har han gode offensive kvaliteter og så er han meget hurtig på fødderne. Vi har nu to gode venstrebacks i truppen og det har vi læntes efter længe. Det giver en bedre konkurrence om pladsen, og det skulle gerne gøre både Joseph og Asbjørn endnu bedre, fortæller John "Faxe" Jensen afslutningsvist.

Senere i dag kan du læse her på brondby.com, om de tre ny-indkøb er med i årets første trup til Royal League-braget mod F.C. København i morgen aften på Brøndby Stadion.

Joseph Elanga

Joseph Elanga, afrikansk hurtighed på venstrebacken.