Bjerregaard: Tak for i år

24.12.2006 09:21

Om få dage slutter et år, der set med Brøndby øjne må betragtes som et meget skuffende år sportsligt set. Et år, der har budt på masser af modgang og sportslige nedture, men sandelig også en række positive forhold, som desværre er glemt af de fleste.

Det startede egentlig i foråret med dårligt spil i mange kampe, specielt på udebane. Siden fulgte en lang føljeton om trænerforlængelse, et forløb der desværre blev lidt for langt, men omstændigheder gjorde, at det ikke kunne være anderledes. Sæsonen resulterede i en 2. plads og i sommerpausen blev René Meulensteen ansat som ny cheftræner.

Det startede med gode resultater, mens spillet ikke var tilfredsstillende hele tiden. Som efteråret gik kom de skuffende resultater og det gode spil udeblev fortsat. Vi Brøndby-folk er jo gennem mange år vænnet til, at det ikke er nok at vinde. Vi skal også spille godt fodbold. Det er en holdning som vi kan og skal være stolte over.

Mange har spurgt sig selv: Hvad er der galt med Brøndby IF?

Det korte svar er: Skader i læs og baner siden efteråret 2005 og uddybende: Deraf manglende kontinuitet, sammenspil og rytme på banen. Spillere kom tilbage fra skader uden den nødvendige selvtillid og form og det var ofte en opgave i sig selv at stille hold.

Nogle vil måske sige, at det er dårlige undskyldninger. Det er det ikke. Skaderne bærer ikke hele skylden for de dårlige resultater, men det er en stor del af forklaringen.

Men det er i nødens stund, at du skal kende dine venner, og det bringer mig til:

Fantastiske fans

Det har været en stor glæde, at mærke den kæmpe opbakning som langt størstedelen af vores fans har lagt for dagen i en lang modgangsperiode. Der er blevet sunget og bakket op både på Brøndby Stadion og på udebane. Der skal lyde en stor og hjertelig tak fra os alle i klubben.

Jeg glemmer selvfølgelig ikke, at der også har været fans, der ikke har levet op til det at være fan også i modgang. Jeg (og andre) har i perioder fået meget kritik fra fans, bl.a. for mine udtalelser om, at man kun har pligter som fan. Jeg har været Brøndby-fan i mange, mange år. Det betyder for mig, at jeg gør alt, hvad jeg kan for at bakke op om klubben - også i modgang. Jeg fryder mig med spillerne, når de gør det godt og jeg græmmes med spillerne og alle vores fans, når det går skidt.

Men som Brøndby fan har jeg - naturligvis - ingen rettigheder til, at ødelægge politibiler, gå i slagsmål med folk med andre meninger, kaste ting og sager efter spillerne, svine folk til verbalt eller lignende. Det er ikke godt for Brøndby IF, at folk der opfører sig sådan, kalder sig Brøndby-fans.

Det er en misforståelse, at man har ret til at opføre sig sådan. Det er skadeligt for klubbens image og dermed også for vores muligheder for at skabe økonomisk baggrund for vedvarende, at have et tophold. Det er sandelig også skadeligt for alle de andre Brøndby-fans med normal adfærd.

Jeg vil ønske at 2007 bliver et år, hvor alle Brøndby fans vil bestræbe sig på at vise andre mennesker og deres klub Brøndby IF, den respekt, som klubben fortjener og at Brøndby Stadion fortsat kendes som det stadion i Danmark, der er berømt for sine fantastiske og meget positive fans, der skaber en enestående stemning i med- og modgang.. Væk med de negative vibrationer, som et mindretal lægger op til.

Første step i visionen

Blandt de positive ting i 2006 er afgjort, at vi næsten er færdige med første step i vores vision om at gøre Brøndby Stadion til et centrum for sport, uddannelse og sundhed.

Den helt nye bygning på DNE-tribunen vil stå helt færdig i marts 2007, omfattende sponsorlounge med plads til 750 spisende gæster, Brøndby Gymnasium med plads til 270 gymnasieelever (der kan indlede det nye skoleår i de nye lokaler), fitnesscentret "SATS" (der åbner til februar), et stort tip top moderne produktionskøkken udlejet til "Den Skaldede kok", en stor ny sportscafé, "1964", nye faciliteter til vores børneklub "Brøndbykids" og sidst, men ikke mindst nye omklædnings- og træningsfaciliteter til vores bedste ungdomsspillere.

Vores vision er, at Brøndby Stadion i de kommende år skal udbygges på alle 4 sider og med bygninger i alle hjørner. Planerne for næste step er allerede under behandling.
En meget spændende udvikling, der vil blive gennemført etapevis. Slutresultatet bliver fantastisk: Brøndby Stadion bliver et sted der vil summe af ungdom, livsglæde og ambitioner sportslige som uddannelsesmæssige.

At vi har kunnet tage dette første store, men vigtige skridt i gennemførelsen af vores vision hænger naturligvis sammen med, at Brøndby IF har en endog meget sund økonomi. Det er selvfølgelig også en meget vigtig kendsgerning. Det økonomiske fundament er stærkere end de fleste forestiller sig, bl.a. takket være, at vi ejer vores eget dejlige stadion og at vores talentarbejde er så sundt som det er.

Forventningerne til 2007

Vi er i øjeblikket placeret som nr. 7 i SAS ligaen. En for os usædvanlig, ja nærmest frygtelig situation. Det gælder nu om, at kravle så højt op i tabellen, som overhovedet muligt. Det bliver en stor opgave. Det bliver svært at komme helt op i medaljerækken, men vi går selvfølgelig efter det. Vi tror på det.

Det vil hjælpe meget, at følgende spillere, der var skadede i lange perioder i 2006 blev meldt skadesfri, da de gik på juleferie: Thomas Rytter, Per Nielsen, Marcus Lantz, Kasper Lorentzen, Kim Daugaard, Martin Retov, Ruben Bagger og Morten Duncan Rasmussen. Disse spillere helt i topform vil give os en helt anden Brøndby-trup.

Vi har desuden suppleret vores trup med Stephan Andersen fra Charlton og David Williams og Marc Olsen fra vores U-20 trup og vi håber at kunne signe endnu et par spillere inden transfervinduet lukker den 31.januar 2007. Med spillerkøb ved man dog aldrig om det lykkes. Vi må også forvente at enkelte spillere skifter klub i januar, idet vores trup, betinget af de mange skader i 2006, nu er for stor.

Det vigtigste er, at vi går ind i året 2007 med masser af optimisme. Vi har talenter i massevis, bl.a. dokumenteret af at vores meget unge U-20 trup er på en suveræn 1.plads i 2. division øst. Vores meget store partnerskare bakker fantastisk op om Brøndby IF, også under denne sportslige modgangsperiode.

Kun ganske få har meldt fra, og det ser vi faktisk hvert år af forskellige årsager, men glædeligt er det, at der ikke er flere der har meldt fra. Vi har sågar fået lavet flerårige aftaler med en række af de største partnere. Vi har store opgaver foran os, men vi er klar til at møde udfordringerne.

Jeg håber og tror på, at vores fans vil være klar til at bakke 100 % op om klubben og spillerne, når det går løs igen - og det gør det allerede med Tele 2 Cup den 6.januar i Brøndby Hallen - så vi kan få vores hold på ret kurs igen.

Husk at drager stiger bedst imod vinden. Vi har haft et modgangs år, men vi kommer stærkt igen, og dermed en hjertelig tak for opbakningen til vores fans og partnere med ønsket om en glædelig jul og et rigtigt godt Brøndby-nytår til alle.

Per Bjerregaard