Anders: Skal være plads til talenter

19.12.2006 14:51

Ca. en tredjedel af A-truppen har en baggrund fra Brøndby IF's ungdomsafdeling og med forfremmelserne af Marc Olsen og David Williams til A-truppen, har René Meulensteen p.t. 29 spillere at vælge imellem, men det er lige i overkanten mener sportschef Anders Bjerregaard.

- Truppen er for stor i forhold til det antal vi ønsker den skal være på, men pga. skadessituationen har vi ikke kunnet holde den på det ønskede antal, for så havde vi ganske enkelt ikke kunnet stille hold. Og det høje antal spillere i truppen må aldrig være et argument for, at der ikke er plads til så talentfulde spillere som eksempelvis Marc Olsen og David Williams. Målet er fortsat at have en trup på omkring de 24 spillere og det arbejder vi hen imod, siger sportschef Anders Bjerregaard til brondby.com.

Helt konkret har Per Nielsen, Morten Cramer, Kasper Lorentzen, Henrik Kildentoft, Morten Rasmussen, Martin Spelmann, Mike Jensen, Michael Tørnes og senest Marc Olsen og David Williams spillet i Brøndbys IF's ungdomsafdeling. Derudover har Ruben Bagger og Kim Daugaard (kom til Brøndby som ynglingespiller) været i klubben i mere end 13 år og det understreger, at det er en trup med masser af spillere der er opvokset og modnet i Brøndby IF.

- Vores målsætning er at have en sund balance mellem egen-udviklede spillere og spillere udefra. I sommer rykkede vi fire talenter op i truppen, alle fire har fået spilletid og et par af dem nok lidt mere end man havde kunnet forvente, men de har alle grebet chancen og der er tydeligt masser af talent at bygge videre på. Nu har vi rykket Marc og David op, to meget lovende spillere, og det viser endnu engang, at vores talentudvikling fungerer i bedste velgående. Vi har fundamentet på plads.

Øje for større markeder

Et travlt efterår for sportschefen har budt på rejser til bl.a. Brasilien og Portugal for at se på konkrete spillere. I første omgang er der skabt kontakter, der på sigt forhåbentligt kan sende gode spillere til Brøndby IF.

- Nu er det jo ikke fordi det er nyt, at Brøndby IF kigger andre geografiske steder end Skandinavien. Vores sonderinger i Brasilien og senest Portugal har været et led strategien. Vi har set en række emner i aktion og jeg har ved selvsyn konstateret, at det er interessante markeder, men om det bliver til noget konkret derfra i det førstkommende transfervindue eller senere er for tidligt at spå om på nuværende tidspunkt. Der er naturligvis flere omstændigheder, der skal være på plads, slutter sportschefen i denne omgang.

David Williams

David Williams er en af de spillere der har fået meget spilletid i løbet af efteråret. Fra januar er han og Marc Olsen nye i A-truppen.