Sikker 3-0 sejr

05.08.2006 18:25

Brøndby hentede en sikker 3-0 sejr hjem, da AC Horsens her til aften gæstede Brøndby Stadion i SAS Ligaens fjerde spillerunde. Inden søndagens spillerunde i SAS Ligaen fører Brøndby SAS Ligaen med 10 point for fire kampe.

12.146 tilskuere så Morten Duncan Rasmussen udnytte det straffespark der blev begået mod ham selv, mens Thomas Rasmussen scorede sit andet sæsonmål med et direkte frisparksmål langt ude fra. Peguero, en af tre debutanter, scorede til slutresultatet med et flot hovedstødsmål i 2. halvleg.

Dermed har Brøndby nu hentet fire sejre ud af seks mulige i sæsonen og har således fået et godt afsæt til torsdagens vigtige UEFA Cup-kvalifikationskamp på udebane mod Flora Tallinn.

Thomas Rasmussen

Thomas Rasmussen scorede sit første SAS Liga mål, og det andet i sæsonen.

To debutanter fra start

Brøndby havde begge nyindkøb, Mark Howard og Peguero, i startopstillinge. Howard havde overtaget Morten Rasmussens plads i midterforsvaret, og den blot 20-årige englænder spillede en virkelig fin kamp, med roligt og fornuftigt forsvarsspil.

I den anden ende lå Peguero helt i front med Morten Duncan Rasmussen i en 4-4-2 op stilling. Det betød at Martin Ericsson var rykket ud som højrekant, med frihed til at gå meget ind i banen, mens den centrale midtbane blev styret af Marcus Lantz og Kim Daugaard.

Marcus Lantz

Lantz viste gode offensive aktioner og havde bl.a. et langskud der gik lige forbi det lange målhjørne.

To gange Rasmussen før pausen

Kampen vil næppe gå over i historiebøgerne for et højt tempo, men en stribe gode chancer og masser af Brøndby-spil, gjorde nu alligevel aftenens kamp til en oplevelse.

1. halvleg savnede dog en anelse tempo og vildskab, selvom især Duncan kom frem til et par gode muligheder. En med hælen og senere et hovedstød, men begge gange gik de kvalificerede afslutninger lige forbi mål.

Midtvejs i halvlegen var Duncan igen hovedpersonen. Han kom først på en bold i feltet, hvor en Horsens-spiller satsede i sin tackling. Duncan blev ramt, faldt til jorden og dommeren pegede korrekt på pletten. Duncan sparkede selv straffesparket, som blev sat sikkert ind midt i målet. Det var Duncans fjerde sæsonmål i seks kampe, og det tredje i SAS Ligaen.

Kort før pausen var det en anden Rasmussen der kunne juble over en scoring. Thomas, igen en aktiv og arbejdsom profil på kanten, sparkede et frispark ind foran mål. Ingen fik snittet bolden, der i stedet sejlede hele vejen over i det lange hjørne.

Duncan

Morten Duncan Rasmussen scorede sit tredje SAS Liga mål på straffespark. Det var samtidig Duncans fjerde mål i seks kampe i sæsonen.

Haitiansk hovedstød

I 2. halvleg kom Horsens bedre med i kampen, og havde et par enkelte chancer, men som halvlegen skred frem fik Brøndby igen fat. Og bolden blev holdt i egne rækker, mens Horsens-spillerne jagtede boldholderen

Lantz og Thomas Rasmussen havde meget flotte afslutninger. Lantz et langskud lige forbi målhjørnet og Thomas Rasmussen en helflugter der blev reddet lige før stregen, mens anfører Per Nielsen havde et hovedstød på overliggeren.

Et lille kvarter før slutfløjtet brød Brøndby flot igennem på højrekanten, hvor især Kildentoft var et stort aktiv i dag. Ericsson trak sig fri på baglinjen og lagde følt bolden ind foran mål. Her hoppede Peguero højest og haitianeren, der før kampen drømte om at score i sin debut, headede bolden ind helt oppe under overliggeren og så kunne Brøndby Stadion for alvor bryde ud i vild jubel.

Og mens Brøndby sikkert styrede sejren hjem, nåede det australske stortalent David Williams også at få sin første optræden. Han kom ind på højrekanten i stedet for velspillende Martin Ericsson, og det 18-årige talent nåede at imponere med nogle gode aktioner.

Med sejren fortsatte Brøndby de positive takter uden på nogen måde at spille sig helt ud. Allerede på torsdag venter der en ny vigtig UEFA Cup-kvalifikationskamp, når turen går til estiske Flora Tallinn.