Bragende flot Brøndby-sejr

20.08.2006 18:55

En opvisning i flot angrebsspil og bundsolidt forsvarsspil gav her til aften Brøndby sæsonens femte hjemmesejr da Viborg gæstede Brøndby Stadion. Per Nielsen scorede med hælen i første halvleg, mens Martin Ericsson og indskiftede Peguero slog sejren fast i slutningen af kampen.

Brøndby spillede i store perioder flot - ja næsten fremragende - mens Viborg faktisk kun havde én chance i hele kampen. Adam Eckersley fik en fantastisk debut for Brøndby, mens Kasper Lorentzen gjorde comeback på Brøndby Stadion efter et halvt års fravær.

Brøndby har nu fem sejre ud af ni mulige i sæsonen - de fire af dem hentet i SAS Ligaen. 14.471 tilskuere satte sæsonrekord på et feststemt Brøndby Stadion.

Adam Eckersley

Venstrebacken Adam Eckersley kronede en god kamp med oplægget til Martin Ericssons 2-0 mål.

Brøndbys babyer

Hvis man skulle være i tvivl om at Brøndby måske har landets mest talentfulde trup, kunne man blot kaste et blik på startopstillingen. Seks mand var 21 år eller under og det gav en gennemsnitsalder på blot 24 år for de startende 11. Medregner man de syv spillere på bænken, heriblandt Marc Olsen og David Williams fra U-21 truppen, var gennemsnitsalderen på bare 23,3 år.

Og det var de unge der igen leverede varen for Brøndby. Adam Eckersley, 20-årig lejesvend fra Manchester United, fik en fremragende debut, hvor han især i 1. halvleg var særdeles aktiv i offensiven. Venstrebacken havde flere gode indlæg og i 2. halvleg blev han noteret for en assist.

Mark Howard og Martin Spelmann imponerede også på et homogent og hårdtarbejdende Brøndby-hold der kom foran ved veteranen, 32-årige Per Nielsen. Han brugte hælen på Martin Ericssons frispark og så var bolden i kassen.

Og det blev startskuddet til flere gode Brøndby-angreb, de kom ofte i lange perioder, mens Viborg intet havde i den anden ende. Bortset fra Steffen Højers skud på stolpen, et skud der blev rettet af.

Nielsen

Anføreren gik forrest på et ganske ungt Brøndby-hold. Med hælen bragte han Brøndby foran 1-0 og havde yderligere 3-4 gode afslutninger i kampen.

Fortjent til sidst

Brøndby derimod havde det meste af initiativet og de flydende kombinationer blev set flere gange end tidligere i sæsonen. Chancer var der dog ikke helt så mange af som vanligt. Martin Ericsson blev dog noteret for et par stykker, Kasper Lorentzen havde et par gode skud, mens Per Nielen også havde et hovedstød der var lige ved at overliste Alvbåge i Viborg-målet.

Brøndby fortsatte med at presse på - og havde også kræfterne til det. Energiske Eckersley slap mod slutningen af kampen igennem på kanten og lagde den perfekt ind til forreste stolpe, hvor Ericsson behersket satte en inderside på til 2-0 føring.

Og indskiftede Peguero, der afløste en lidt anonym Duncan, slog sejren fast, da han opfangede en Viborg-forsvarsfejl. Han kom først på bolden og bankede den flot ind i kassen, men en forsvarer kom for sent og tacklede ham hårdt på benet. Peguero blev skadet i situationen, blev båret fra banen mens hele stadion klappede.

3-0 sejren kan der ikke indvendes noget imod. Der var reelt kun et hold på banen, selvom Viborg i perioder formåede at holde fast i bolden og trække tempo ud af opgøret. Med de tre point er Brøndby med i topstriden i SAS Ligaen med en aktuel 2. plads, et point efter førerholdet AaB.