0-0 i Tallinn et godt udgangspunkt

10.08.2006 20:20

I det første UEFA Cup-kvalifikationsopgør mod estiske Flora Tallinn, sikrede Brøndby IF her til aften et godt udgangspunkt forud for returopgøret på Brøndby Stadion om 14 dage med et 0-0 resultat.

Brøndby var en mand i undertal i størstedelen af 2. halvleg efter Casper Ankergren fik direkte rødt kort for at tage med hænder uden for feltet. Med kun 10 mand på banen holdt Brøndby Flora Tallinn fra de store chancer og dermed er der gode muligheder for videre avancement om to uger.

Michael Tørnes debuterede med succes i målet, mens cheftræner René Meulensteen gav comeback til Kasper Lorentzen efter et halvt års skadesfravær. Stortalentet nåede at gøre sig positivt bemærket med gode boldberønger og et fint frisparksforøg fra 30 meter.

Godt fra start

Brøndby var tvunget til at ændre på holdet i forhold til 3-0 sejren over Horsens i lørdags. Henrik Kildentoft var blevet skadet op til kampen og det gav plads til Martin Spelmann som højreback, en opgave han klarede fornuftigt. Helt i front var der genvalg til både Duncan og Peguero, men de to angribere havde svære arbejdsbetingelser.

Brøndby startede kampen bedst med et højt pres og gode kombinationer, og det gav Peguero plads til et godt skud. Kort efter var Thomas Rasmussen lige ved at slippe fri i dybden. Efter det første kvarter kom hjemmeholdet bedre ind i kampen, samtidig med at Brøndby-spillerne lavede alt for mange opspilsfejl.

Flora havde held til dræbe tempoet i kampen og de bravt forsvarende estere var gode til at holde Brøndby fra chancer.

En mand i undertal

Mønstret var det samme i anden halvleg, hvor Brøndby også kom godt i gang. Men ligesom i første halvleg var der ikke den normale sammenhæng og kvalitet over spillet.

Midtvejs i halvlegen blev Brøndby reduceret til 10 mand. Casper Ankergren brugte tilsyneladende hænder uden for sit målfelt, og det takserede den finske dommer til direkte rødt. Duncan forlod banen til fordel for det unge målmandstalent Michael Tørnes, der debuterede i Brøndby-trøjen.

Han fik en god start med en god clearing på et hjørnespark og i det hele taget klarede keeperen de få forsøg hjemmeholdet havde.

I den anden ende var det så som så med Brøndby-chancer. Indskiftede Kasper Lorentzen havde i overtiden et fint frisparksforsøg, men heller ingen scoring der.

Dermed sluttede kampen 0-0 og det kunne Brøndby, alt taget i betragtning, være bedst tjent med på en aften, hvor de blå-gule danskere aldrig kom helt op i gear. Om 14 dage venter returkampen på Brøndby Stadion og allerede på søndag går turen til Randers.