Uafgjort i mindst én semifinale

20.04.2006 09:02

Statistikken taler for, at mindst én af de to pokalsemifinaler mod Esbjerg ender med en uafgjort. Brøndby IF har været i 12 semifinaler før denne sæson, og her har klubben spillet uafgjort syv gange i mindst én af semifinalerne. Det skete således også sidste sæson, hvor returkampen i Parken mod FCK endte 2-2, ligesom sæsonen der før, hvor kampen i Brøndby endte 0-0 mod AaB.

Blot tre gange har Brøndby vundet begge semifinaler. Det skete mod AaB i 2003, hvor hjemmekampen blev vundet 1-0, hvorefter Brøndby tog til Aalborg og vandt med 3-1. I 1998 vandt de blå-gule med 2-1 hjemme over Silkeborg, og siden 2-0 i det midtjyske. Og Brøndbys mest suveræne semifinalesejr kom i 1994, hvor AGF blev slået med samlet 9-1 efter 6-0 hjemme og 3-1 ude.

Brøndby har til gengæld aldrig nogensinde tabt begge semifinaler, men i fire tilfælde er det blevet til en uafgjort og et nederlag. Og endelig vandt og tabte Brøndby en semifinale mod Viborg i 2000, hvor viborgenserne siden sejrede på straffespark. Og i Brøndbys allerførste semifinale i 1988 blev det 0-1 hjemme mod Brønshøj og 4-1-sejr ude.

Produceret i samarbejde med netsuperligaen.dk.

Morten Skoubo

Morten Skoubo og Thomas Kahlenberg scorede målene i 2-2 kampen i det andet semifinaleopgør mod F.C. København i pokalturneringen sidste år. Da Morten Skoubo også havde scoret det enlige mål i det første opgør på Brøndby Stadion, gik de senere pokalvindere videre til finalen.